Finri

Biografia

Va néixer a Andorra la Vella el març de 1959. És autodidacta i gran coneixedor de les tècniques del ferro. A partir dels anys 80 va començar a realitzar obres sobre la vida quotidiana. Els seus primers treballs són de dimensions més reduïdes i tracten diferents temàtiques com la maternitat, la religió o les mirades, entre d’altres.

El seu interès pel land art està molt relacionat amb el seu contacte amb la natura i molt especialment amb la seva passió per la Vall del Madriu, la qual coneix a la perfecció.

Obra

Aquesta obra vol ser en primer lloc, segons comenta el propi autor, “un clar homenatge als nostres padrins que en temps d’exili van fer d’Andorra una terra d’acollida”.

L’obra representa una família que puja direcció al Coll de Jou deixant enrere tota una historia, un passat, records que es van esvaint al llarg del camí. La proposta genera un efecte de moviment amb la disposició inclinada dels elements i assoleix la necessària quota de drama amb la posició dominant de la característica maleta de cartró dels emigrants dels anys cinquanta i seixanta. Alguns elements de roba atorguen
finalment al conjunt el realisme que requereix un treball lligat al fet dolorós de migrar.