Passarel·la mirador

671

Biografia

Va néixer a les Borges Blanques el 1964. Va estudiar arquitectura a Barcelona i es va especialitzar en urbanisme i espai públic.

A més de la seva activitat d’arquitecte en la que ha realitzat nombroses obres en espais públics i equipaments, l’interés per les activitats artístiques l’ha dut a crear diferents instal.lacions amb la utilització d’elements estandaritzats.

Va participar en la 1a edició de la Biennal de l’ALA ’15 amb la instal.lació ‘Contenidors’ que va servir com a punt d’informació de l’event.

Obra

Molt encertadament, els encarregats de cercar localitzacions per a aquesta segona edició de la Biennal, van decidir posar el periscopi de Jordi Solé darrera una barrera de pins i abets a la Zona Miradors. Feien justícia així amb la veritable funció d’aquest instrument que no és altra que fer observacions des d’una posició oculta. A diferència dels primers periscopis de trinxeres, però, aquest servirà per observar el cel i les muntanyes d’Andorra d’una manera diferent.

Construït amb el contenidor que va ser utilitzat fa dos anys com a Centre d’Informació de l’ALA, l’arquitecte Solé treballa la peça
mitjançant obertures en els seus extrems i la col·locació d’un joc de miralls en angle de 45 graus seguint la tècnica de disseny dels antics periscopis.