IMG_2199

Zona Ras, l’espai on tothom pot aprendre i fer Land Art

Una part de les instal·lacions d’art mediambiental estaran agrupades en una àrea batejada com la Zona Ras, que alhora serà l’espai dedicat a l’aprenentatge i a la creativitat de tot el públic assistent, ja sigui individual, familiar o escolar. Aquesta iniciativa compta amb el patrocini de l’empresa Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA)

La Zona Ras se sitúa als entorns de l’estany d’Engolasters, espai natural de gran bellesa i que disposa de fàcil accés en vehicle privat i en transport públic, situat a cavall de les parròquies d’Encamp i Escaldes-Engordany. Durant el mes que durarà la Biennal, tothom hi podrà anar a l’hora que vulgui, visitar les instal·lacions artístiques que s’hi posaran i aportar la seva pròpia creativitat, per petita que sigui. L’organització hi transportarà també un miller d’escolars de diferents centres educatius andorrans, durant la quinzena del 14 al 25 de setembre, per tal que hi practiquin el Land Art, assessorats per l’artista i professor d’art Eudald Alabau i diversos mediadors pedagògics.

A més d’Alabau, els artistes Jordi Casamajor, Mònica Armengol, Rafel Contreras, Susanna Ferran, Sara Valls, Frédéric Hoffmann i Nerea Aixàs posaran les seves instal·lacions a la Zona Ras. A més, tots ells hi seran presencialment en diversos dies i horaris, per atendre els visitants que vulguin saber més coses sobre la seva obra o vulguin consells per fer la seva pròpia instal·lació a la natura.

Casamajor hi participa amb la instal·lació anomenada “Cèrvol blau”; Armengol, amb “Memòria d’una eina rural”; Rafel Contreras, amb “Circulus”; el trio Ferran, Valls i Hoffman, amb una instal·lació que han batejat com a “Espai Origen”; Eudald Alabau, amb “Llit natural”; i Nerea Aixàs hi instal·larà l’obra “Blocs”.

Eudald Alabau, coordinador pedagògic de la Zona Ras, durant una visita recent a l’estany d’Engolasters.

Eudald Alabau, coordinador pedagògic de la Zona Ras, durant una visita recent a l’estany d’Engolasters.

Alabau, artista de Ripoll i exprofessor de l’Escola d’Art de Vic (Catalunya) és la persona encarregada d’organitzar la visita d’uns 1.000 escolars andorrans. Alabau s’ha mostrat satisfet d’aquest encàrrec perquè li permet recuperar la docència artística i fer-ho amb una de les seves especialitats, l’art a la natura, que considera “una experiència fantàstica de participació, gairebé terapèutica”. Algunes escoles hauran treballat sobre el concepte de Land Art a classe, abans de fer les visites.

+ informació de la Zona Ras