video4

Tots els àmbits organitzatius d’ALA’15 avancen a bon ritme

L’equip organitzador de l’Andorra Land Art (ALA) 2015 treballa intensament des de fa mesos per posar en marxa tots els fronts d’un esdeveniment cultural d’aquesta magnitud. Falten poc més de set mesos per a la inauguració de la Biennal i l’activitat preparatòria avança a bon ritme. En els pròxims mesos, s’aniran desvelant tots els detalls d’aquesta primera edició, que omplirà Andorra d’actuacions d’art mediambiental entre el 10 de setembre i el 10 d’octubre de 2015.

El comissari del certamen, Pere Moles, està intensificant els contactes amb els patrocinadors institucionals i empresarials per dotar dels recursos econòmics necessaris a la Biennal. També està coordinant les diferents àrees de treball en que s’ha dividit l’organització de l’esdeveniment.

L’Àrea Artística ha contactat amb més de 200 artistes d’Andorra i d’altres països del món relacionats amb el Land Art o amb actuacions a l’espai públic i la natura, per tal de començar a concretar propostes d’instal·lacions. Alguns d’aquests artistes ja s’han manifestat interessats a participar-hi i s’hi està parlant. S’ha avançat també de manera notable en les propostes de les instal·lacions de més grans dimensions (llum, realitat augmentada…).

L’Àrea Logística ha identificat més de 30 ubicacions situades en les set parròquies del país i que considera idònies per a instal·lacions de Land Art. Aquestes ubicacions són de tres tipus: espais d’alta muntanya, en indrets de gran valor natural i paisatgístic, espais urbans situats en zones de molta afluència de públic –encara que també en àrees que es volen potenciar amb la Biennal- i, finalment, espais que anomenem “ex-situ”, és a dir, sales d’exposicions o àmbits tancats on es puguin situar determinades mostres relacionades amb Land Art que no cal que estiguin a l’aire lliure, com ara exposicions de fotografies, etc.

Finalment, l’Àrea de Comunicació ha elaborat un pla detallat amb totes les accions comunicatives que caldrà fer en els pròxims mesos, amb l’objectiu de donar una veritable projecció internacional a la Biennal ALA’15. Amb el web en funcionament i les xarxes socials actives, s’estan fent contactes amb els mitjans de comunicació per donar ressò a tot el procés organitzatiu. Aquest objectiu s’adreçarà tant als mitjans andorrans com als dels països veïns (que poden aportar molt visitants) i també als mitjans especialitzats en art d’arreu del món.

Els dos vídeos virals, de 30 segons cadascun, que es van posar en circulació entre novembre i desembre de 2014, han funcionat molt bé com a reclam a escala mundial. Tenim estadístiques que diuen que moltes de les visualitzacions han sorgit de països on el Land Art té molts adeptes, com ara els Estats Units, Rússia, Alemanya, el Regne Unit, França i Nova Zelanda. Encara queda un vídeo viral més, que es llançarà en les pròximes setmanes, basat en el mateix missatge: a Andorra, hi passarà aviat alguna cosa que sorprendrà grans, joves i nens. Només cal esperar uns mesos.