image4

Martin Hill, missatge mediambiental i fotos espectaculars

Un dels artistes de Land Art més reconeguts internacionalment, el britànic afincat a Nova Zelanda Martin Hill, amb la seva companya i col·laboradora Philippa Jones, serà present a la primer edició d’ALA amb una conferència i una exposició de fotografies de les seves genials escultures mediambientals efímeres.

Hill, de 69 anys, porta des del 1992 dedicant-se al Land Art amb l’objectiu de conscienciar els humans que cal reconsiderar l’economia i adaptar-la a les lleis de la natura sinó volem acabar amb l’extinció de la vida sobre la Terra. Les seves escultures són fetes amb materials naturals (pedres, branques, aigua, neu…) que ell i la seva companya Philippa Jones, troben en llocs verges. Les obres artístiques són efímeres perquè duren només unes hores, per la qual cosa són fotografiades per ell mateix i posteriorment exposades.

Martin-with-sculptureL’exposició que veurem a Andorra es titula “Beyond: the Watersheed” i recull les imatges espectaculars de les seves escultures, fetes als Alps neozelandesos i a l’Antàrtida, on ha realitzat estades artístiques recentment. La mostra fotogràfica s’emplaçarà a l’aire lliure, en un dels llocs més transitats d’Andorra la Vella, la Rambla Molines, que va de la plaça del Poble a la plaça del Príncep Benlloch. Els suports seran plafons metàl·lics de 2 m d’altura i 1,5 m d’amplada, la qual cosa permetrà reproduïr les fotos a mida molt gran.

D’altra banda, Martin Hill també oferirà una conferència, amb un sistema de projecció d’imatges, on ensenyarà les obres dels darrers vint anys i parlarà de la seva filosofia sobre la sostenibilitat, incloses les solucions potencials apreses directament de la natura. La presència de Martin Hill a Andorra serà un dels principals atratius internacionals de la primera edició de la Biennal Andorra Land Art, que se celebrarà del 10 de setembre al 10 d’octubre de 2015.