tartera

‘Longitud sense amplada’, de Miquel Mercè, causa sensació entre els andorrans

Una tela blanca de 150 metres de llargada i 3 metres d’amplada, situada en plena tartera del Carroi, una gran pala inclinada de pedres soltes, visible des de molts punts de la vall central d’Andorra, és l’unic que ha necessitat l’artista andorrà Miquel Mercè per causar sensació. L’obra és diu, significativament ‘Longitud sense amplada’ i aquest matí era motiu de comentari entre molta gent del país, que es mirava la tartera des de lluny, sense entendre gaire perquè hi havia sorgit aquella franja blanca al mig. Però les xarxes socials han servit per anar escampant que allò és ni més ni menys que una obra de Land Art que forma part de la Biennal que s’inaugura demà.

IMG_9482 IMG_9474 IMG_4891

En les fotografies superiors es veu el procés de realització de ‘Longitud sense amplada’. Només va caldre una persona que va pujar carregat amb la tela enrotllada fins a la part superior de la tartera i la va anar desplegant cap a avall mentre la fixava a les pedres del terreny. Mercè explica el perquè de la seva instal·lació: “Proposo de realitzar una línia, recta, ja que no existeix en la natura, de color vistos, el més “anti natural” i que contrasti al màxim amb el paisatge mixt existent, compost per grisos, verds i taronges. Aquesta línia no només ens conscienciarà de la realitat d’aquest paisatge del nostre país, sinó que vol trencar aquest límit tan marcat i contrastat que hi ha entre el món urbà i el natural”.

Miquel Mercè és arquitecte i fotògraf i, a més de ‘Longitud sense amplada’, encara té una contribució més notable a la Biennal Andorra Land Art, amb dues exposicions de fotografies, una a la galeria d’art Pilar Riberaygua, a Andorra la Vella, titulada ‘Poetic contrast’, i una altra a la Clínica VallmedicVision d’Escaldes-Engordany, titulada “Beyond the vision”, totes dues relacionades amb la natura andorrana.

C1_002 P1_001