IMG_4530

L’exposició de fotografies de Martin Hill, ja instal·lada a la Rambla Molines d’Andorra la Vella

La mostra de fotografies d’escultures de Land Art fetes pels artistes britànics afincats a Nova Zelanda Martin Hill i Philippa Jones ha quedat aquest matí instal·lada a la Rambla Molines, la passarel·la elevada que uneix el nucli històric d’Andorra la Vella amb la plaça del Poble. L’exposició, titulada “Beyond: The Watershed”, aplega 26 fotografies de mides considerables, una veritable selecció de les obres mediambientals i efímeres de Hill i Jones, totes elles fetes amb elements naturals, com ara gel, neu, branques, fulles, pedres… Cada fotografia du un breu text, redactat pels autors en anglès i traduït al costat al català, amb el qual expliquen les circumstàncies ambientals en què va ser feta i el missatge que hi ha al darrera.

sus_150902_S8A0330sus_150902_S8A0317

Quatre d’aquestes fotografies (les titulades ‘Synergy’, ‘Burning Issues’, ‘Wetland Guardian’ i ‘Ice Planet’) ocupen dos plafons consecutius cadascuna i per tant ocupen un espai rectangular de 3 m d’amplada per 2 m d’alçada. Totes quatre han quedat aliniades a la passarel·la, venint de la plaça del Poble, amb l’església de Sant Esteve com a magnífic paisatge de fons. Són, realment, un plaer per a la vista. L’organització d’ALA, amb el suport del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Govern d’Andorra, va decidir emplaçar aquesta exposició en aquest lloc, no només perquè és un espai amb un trànsit continuat de vianants, sinó també perquè ben a prop, al Centre de Congressos, s’hi celebrarà el primer cap de setmana d’octubre un congrés europeu sobre “Paisatge i cooperació transfronterera”.

IMG_4540

Martin Hill i Philippa Jones seran dos dels convidats il·lustres de la Biennal Andorra Land Art. Passaran uns dies al país i protagonitzaran la segona part de la cerimònia inaugural, el dia 10 de setembre a la tarda, amb una conferència en anglès, a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany, en la qual explicaran el perquè del seu treball artístic en ple contacte amb la natura. Els artistes britànics, afincats des de joves als Alps neozelandesos, porten més de vint anys fent magnífiques obres d’art mediambiental, que després capturen en fotografies d’una gran qualitat artística, per això són tan reconeguts internacionalment en l’àmbit del Land Art. Actualment, estan a punt de finalitzar un projecte ambiciós: fer dotze escultures efímeres en punts de gran alçada, connectats per una línia que envolta la Terra. Ben aviat els tindrem a Andorra, on segur que gaudiran d’un paisatge força alpí.

             IMG_4537