IMG_4389

Les façanes de la Part Alta comencen a tenir els colors de “Eclosió”

Les façanes d’Escaldes-Engordany que formen part de la instal·lació de realitat augmentada “Eclosió”, de Tito Farré, comencen a tenir pintats dibuixos geomètrics de diferents colors, segons les indicacions de l’artista. Prèviament, el Comú d’Escaldes-Engordany ha dut a terme una operació d’embelliment, neteja i repintat del fons d’aquestes cinc façanes, treballs que han durat un mes i mig. Cal tenir en compte que aquestes parets originalment eren les parts del darrere de les cases i quedavan tapades per un altre edifici. En enderrocar-lo i fer-hi un pàrquing, ara fa uns anys, van quedar a la vista, amb tot d’estenedors, antenes, aparelles d’aire condicionat, etc, que oferien un panorama molt lleig des de l’avinguda Carlemany i l’església de Sant Pere Màrtir.

IMG_4306 IMG_4336

La instal·lació de realitat augmentada prevista en la Biennal ha permès superar aquesta situació i fer l’actuació d’embelliment prèvia a l’obra d’art pròpiament dita. Durant les últimes setmanes, una empresa especialitzada en treballs verticals ha posat a punt les façanes i les ha pintades amb un fons homogeni, sobre el qual van els colors vistosos de la proposta de Tito Farré. La tècnica per plasmar els polígons irregulars sobre les parets es basa en un escanejat topogràfic de les cinc façanes, sobre el qual es va situar el dibuix, perquè sigui exacte com l’ha dissenyat l’autor. A partir d’aquesta feina, els topògrafs marquen amb làsser sobre la façana cadascun dels punts bàsics de les figures geomètriques, tal com es pot veure en una de les fotos de baix. Un cop traçats els polígons, ja es poden pintar dels colors que s’ha determinat. Aquesta és l’operació que s’està fent aquests dies i que encara durarà probablement tota la pròxima setmana.

 IMG_4261 IMG_4263  IMG_4396IMG_4395

A més a més, l’obra de Tito Farré s’ha pensat perquè sobre ella s’implementi una aplicació de realitat augmentada per a mòbils, que permetrà veure els dibuixos de les façanes en tres dimensions i en moviment.