IMG_4865

Les cinc esferes taronges de Stuart Williams ja llueixen a la plaça del Consell General

Després d’una jornada d’intensa feina, a última hora del dilluns 7 de setembre, van quedar instal·lades les cinc grans esferes taronges que conformen l’obra de l’artista nordamericà Stuart Williams per a la Biennal Andorra Land Art (‘Five Orange Spheres’ és el nom oficial de la instal·lació). Les esferes han quedat situades al mig de la plaça del Consell General, d’Andorra la Vella, aliniades en diagonal entre la Casa de la Vall i l’edifici actual del Parlament. Les esferes tenen una mida de gairebé 2 metres de diàmetre i estan anclades al terra amb una subjecció específica que va a parar a les juntes de les gran lloses de la plaça. Com que estan inflades, es balancegen lleugerament amb el vent. Per això, es recomana no tocar-les. Els espectadors, però, poden passar-hi entre elles i tenir-ne diferents visions, de més a prop o de més lluny, o veure’n tot el conjunt des dels laterals de la plaça. 

IMG_4863  IMG_4866 

Stuart Williams, artista novaiorquès amb un gran reconeixement internacional, va arribar a Andorra diumenge a la tarda i dilluns al matí va ser rebut pel Síndic General, Vicenç Mateu, ja que el Consell General esponsoritza la seva instal·lació artística en un dels espais més emblemàtics del país. Williams, que ha vingut a Andorra acompanyat per la seva germana Cathy, va  treballar diumenge a la tarda en el replanteig espaial de les seves cinc esferes i va utilitzar tot el dilluns per anclar-les i inflar-les. Avui, Diada de Meritxell, ja lluïen a la plaça i eren vistes amb admiració pels vianants que hi passaven.

 sus_150907_S8A0109 sus_150907_S8A0263

Les “Five Orange Spheres” s’han pogut veure, entre d’altres llocs, a diverses poblacions nord-americanes, com Cannon Beach (Oregon), Nova York, San Francisco, Mill Valley (Califòrnia) i també europees, com un castell francès o la petita localitat alpina de Filisur (Suïssa). Williams diu, del seu treball com a artista mediambiental: “Sempre m’esforço per arribar a una visió que és alhora innovadora i seductora… una visió suggerent i fascinant que transcendeix el comú”. Ell és un dels artistes internacionalment consagrats que Andorra Land Art ha aconseguit fer presents al nostre país.