sus_150914_S8A0674

L’Associació de Land Art de Catalunya organitza un happening artístic diumenge al coll de la Botella (La Massana) per explicar l’obra ‘Aprisió’

La LAAC (Land Art Associació Catalunya), de la qual formen part Víctor Mata i Josep Lluís Vendrell, ha convocat per a diumenge 4 d’octubre, a partir de les 11:30 del matí, un happening artístic, al coll de la Botella (parròquia de la Massana), on s’ha instal·lat l’obra ‘Aprisió’, dels esmentats artistes. Aquest tipus de happenings els organitzen cada any des d’aquesta entitat, però enguany, amb motiu de la inclusió d’aquesta obra a la Biennal Andorra Land Art, han decidit traslladar-lo a Andorra i convidar tots els ciutadans que s’hi vulguin afegir.

sus_150910_S8A0529

L’activitat començarà amb una acció col·lectiva titulada ‘Escenari de la terra’, per part de diversos membres de l’associació, i tot seguit, els artistes Víctor Mata i Josep Lluis Vendrell explicaran la contextualització de l’obra ‘Aprisió’, feta amb la tècnica de la pedra seca. A continuació, hi haurà unes notes poètiques, una interpretació musical i una performance artística a càrrec de Laia Estruch. La trobada acabarà amb un aperitiu per a tots els assistents. Com a accions paral·leles, els organitzadors han programat una mostra d’escultures d’art ‘povera’ (fetes amb materials de rebuig), una mostra d’artesania i una exposició de llibres relacionats amb ‘Aprisió’.

sus_150910_S8A0528

‘Aprisió’ és una peça circular de 4,70 m de diàmetre per 0,83 m d’alçada, construïda amb pedra seca, sense cap tipus de material adherent entre les pedres. Una porció de la peça central, s’ha situat fora del seu emplaçament natural, talment com un formatget retirat de la seva capsa. Vol ser un homenatge al moviment migratori que es produeix des de les valls pirinenques per repoblar les terres mitjanes i baixes de l’actual Catalunya, fets que van succeir fa més d’onze segles. Pels autors, es tracta d’un fet històric que “expressen entesa, emanen tolerància i vindiquen la tan preuada llibertat de les persones”. Vegeu l’entrevista a un dels artistes en la notícia següent.