IMG_4279

La Zona Ras acull els preparatius de tres obres simultàniament

Tres instal·lacions, de les sis que acollirà la Zona Ras, ja es troben en execució a la vora de l’estany d’Engolasters, aquest estiu sense aigua per unes obres que efectua FEDA. L’artista andorrana Mònica Armengol està preparant la seva obra “Memòria d’una eina rural”, basada en la recuperació de l’andà, la construcció tradicional de fusta que s’utilitzava en la ramaderia pirinenca. Armengol recopila i arrenja aquestes peces fetes amb branques d’avellaner, algunes de les quals han estat cedides per un pagès d’Ordino. L’artista (en una de les fotos parlant amb el comissari de la Biennal, Pere Moles) vol descontextualitzar l’andà com a element tradicional i donar-li valor d’obra artística.

IMG_4278 IMG_4280 IMG_4281IMG_4234

De la seva banda, la cúpula geodèsica que centra la instal·lació “Espai Origen”, dels artistes Susanna Ferran, Sara Valls i Frédéric Hoffmann (les dues primeres andorranes i el tercer, francès afincat a Andorra), ja es troba totalment acabada, just al costat dels arbres amb grans arrels a la vista d’una de les vores del llac. Segons els artistes, la cúpula permet crear un espai tancat que convida els visitants a meditar sobre els origens familiars, ancestrals, racials o ètnics de cadascú. Susanna Ferran (en les imatges de baix, fent fotos a l’interior de la cúpula) ha anunciat que, un dia encara per determinar durant la Biennal, es farà dins la cúpula una intervenció sonora, a càrrec de Lluís Casahuga, músic i artista del so, amb l’objectiu de fer una experiència multimèdia.

IMG_4237 IMG_4238 IMG_4239 IMG_4241

Finalment, el també artista andorrà Jordi Casamajor ha començat avui els treballs de fonamentació de l’obra “Cèrvol blau”, que quedarà instal·lada en els pròxims dies en un altre espai pròxim a l’estany d’Engolasters. Aquesta escultura d’acer recoberta de morter policromat i coronat per unes branques d’arbre com a cornamenta de l’animal, vol ser un homenatge a l’estructura cíclica de la natura.

IMG_4299 IMG_4300