Domènec_bona_retallada

La performance de Domènec Montaner que no es va poder fer durant la inauguració, programada per dimarts 15 a les 11 del matí

La performance artística anunciada per la inauguració i que el risc de pluja va aconsellar ajornar, s’ha programat per dimarts vinent, dia 15 de setembre, a les 11 del matí, al Punt d’Informació de la Biennal. El jove artista d’Ordino Domènec Montaner farà un grafitti amb plantilla al damunt d’una de les parets exteriors del contenidor groc més llarg, en concret un rostre humà i unes mirades. L’acció formava part de l’acte inaugural del passat dijous 10 a la tarda, però l’anunci de mal temps va obligar a traslladar tota la cerimònia a la Sala d’Actes del Comú d’Escaldes-Engordany i la performance ja no es va poder fer.

Malgrat la seva joventut, Montaner  ja ha rebut dues vegades el Premi Talentejant que convoca el Comú d’Escaldes-Engordany, el 2012 en la categoria de curtmetratges -en grup- i el 2013 en la categoria de pintura individualment. Actualment estudia a la Universitat Jean Jaurès de Tolosa de Llenguadoc, on va entrar l’any passat, després de superar el concurs de prova. “Fer un retrat no és només dibuixar o pintar una cara”, explica Montaner en relació a la seva aportació a la Biennal Andorra Land Art, “també és transmetre una història, entrar dins l’intimitat del subjecte representat i fer-la visible. Això és el que més m’interessa quan reprodueixo un retrat o una mirada”.