sus_150917_S8A1067

La cloenda oficial de la Biennal es farà aquest dissabte, 10 d’octubre, amb un acte doble

Tot i que la Biennal Andorra Land Art ha quedat prorrogada fins al diumenge 18 d’octubre, l’organització ha decidit programar dos actes per aquest pròxim dissabte, 10 d’octubre, que és el dia en què s’havia de fer la Cloenda del certamen. Serviran per tancar oficialment les activitats d’ALA 2015, encara que les obres romandran al seu lloc i el Punt d’Informació continuarà obert fins al dia 18. A tots dos actes, hi són convidats tots els artistes participants -especialment els del país, perquè els estrangers van marxar poc després de la inauguració-, així com els representants de les institucions i empreses patrocinadores. El detall dels actes és aquest:

1)

Dissabte 10 d’octubre, a les 12 hores, al Punt d’Informació (Passeig de l’Arnaldeta, cantonada carrer Consell de la Terra, Escaldes-Engordany). Elaboració de l’obra ‘Espiral de la No violència’, d’Eudald Alabau, amb la col·laboració d’escolars de tot el país i també de particulars, que han estat conreant civada en segments de bricks reciclats durant les dues setmanes abans, a partir de les instruccions donades per l’artista a les escoles participants en les visites a la Zona Ras. Els cultius formaran una espiral, figura que, segons Alabau, remet a la pau i a l’absència de violència per construir el món. Tancant la Biennal amb aquest gest simbòlic, també es vol evidenciar la importància de la participació col·lectiva per assolir un objectiu concret i la necessitat de reciclar els materials que usem diàriament. La durada d’aquesta activitat serà d’uns 30-40 minuts.

Espiral07 IMG_5559[1]IMG_5569[1]

2)

Dissabte 10 d’octubre, a les 16 hores, a la instal·lació ‘Espai Origen’, a la Zona Ras (estany d’Engolasters, Encamp). Instal·lació sonora i acció interactiva entre els artistes i els visitants a través de la fotografia i la paraula. Donat que l’obra vol fer reflexionar sobre els origens de cadascú, a més de la música, es faran retrats dels participants i s’enregistraran les seves reflexions, a partir de la pregunta: “Què són per a tu els orígens?”. ‘Espai Origen’ és una instal·lació artística de Sara Valls, Susanna Ferran i Frédéric Hoffmann, i la instal·lació sonora és obra del músic i compositor Lluís Casahuga. Els dissabtes 19 i 26 de setembre ja s’ha pogut gaudir en diverses ocasions de la música composada expressament per a aquesta obra amb l’objectiu d’ajudar a la meditació introspectiva dels visitants. La durada d’aquesta activitat és de 50 minuts.

EspaiOrigen1

sus_espaiorigen_bn sus_150919_S8A1406sus_150919_S8A1393

IMG_5802[1]La Biennal es prorroga fins al 18 d’octubre, a petició d’Andorra Turisme, per la bona acollida que tenen les instal·lacions artístiques entre el públic visitant i també per aprofitar la probable entrada massiva de visitants durant el pont del Pilar d’aquest pròxim cap de setmana, quan comença la celebració de l’Andorra Shopping Festival. A partir del 19 d’octubre, dilluns, les obres que no hagin de romandre es començaran a desmuntar, així com també el Punt d’Informació d’Escaldes-Engordany.