sus_150831_S8A0103

El pregadéu gegant de Vanorbeek sorprén els visitants

Una de les escultures que està causant més sorpresa entre els espectadors, fins i tot abans de començar la Biennal, és ‘Praying Mantis’, de David Vanorbeek. Situada estratègicament davant la capella romànica de Sant Jaume dels Cortals, a la parròquia d’Encamp, aquest gegant pregadéu (nom que rep en català l’insecte que científicament és conegut com a mantis religiosa) fet de filferro galvanitzat i reciclat de les vinyes del sud de França, acapara mirades pel realisme, originalitat, dimensions (250 x 200 x 150 cm) i pes (uns 100 kilos).

mantis3 mantis5

mantis7             IMG_4620

Vanorbeek, belga de 47 anys, afincat amb la seva dona, Natalie Magnin, també artista, a l’Aquitània francesa en un castell del segle XIX, és un artista autodidacta. En el catàleg oficial d’Andorra Land Art, David Vanorbeek explica en primera persona: “Els meus insectes-escultures fan obrir els ulls als visitants sobre el fet de respectar i apreciar les petites coses (a la natura). Les meves obres monumentals fan obrir els ulls per mirar i apreciar la natura i el nostre medi ambient. Obres monumentals per ser vistes com a petites joies per a la mare de totes les mares, la mare Terra”.

ALA acull dues obres més de l’artista belga, “Le Cercle Carré” al Prat del Colat (La Massana) i “Megalo-X” a Montaup (Canillo). Vanorbeek vindrà a Andorra del 7 a l’11 de setembre per assistir a la inauguració oficial d’ALA, prevista per dijous 10 a les 18 hores.