Into the wood (Copy)

Obra

“Into the Wood” proposa un viatge de descoberta, de sorprendre’ns amb allò que físicament ens incomoda, l’aparent inestabilitat, un joc constant de voluntats, la natura en el seu estat primari, i l’acció de l’artista sobre aquesta. Un paisatge de natura transformada, al límit de les seves propietats físiques i en contradicció amb ella mateixa, un bosc ben particular.

Aquest conjunt escultòric consta de 3 peces. Una d’elles es realitzarà “in-situ”, a partir d’un tronc d’uns 2 metres d’altura i uns 250 kg. de pes i cremat parcialment, fent referència a l’incendi de l’antic Santuari de Meritxell. El pare de l’artista va treballar com a enginyer en la reconstrucció del Santuari.

Ubicació

El claustre del Santuari de Meritxell, a la parròquia de Canillo, és un espai descobert, envoltat per una arquitectura moderna, formada per arcs. Aquest santuari té una alta càrrega simbòlica per al país, ja que acull la patrona, la Mare de Déu de Meritxell.

Biografia
Xavier Puente Vilardell (Barcelona, 1970), es va llicenciar en Arquitectura per l’ETSAB, Barcelona, el 1997. Per tradició familiar –el seu avi matern era pintor i tallista-, des de molt jove treballa la fusta, sobretot el pi. Però va decidir estudiar arquitectura, empès pel l’obsessió de la construcció i el domini dels volums. Amb els temps, aquella faceta més tècnica, va anar evolucionant cap a una necessitat d’expressió més lliure que només l’escultura li permetien desenvolupar. És, doncs, en el treball d’escultor on ell troba la seva màxima llibertat, i concretament és en la fusta on exerceix la plena voluntat artística.

Al 2007 va fer la seva primera exposició, per la qual va rebre el IV Premi Ciutat de Viladecans d’escultura. Puente és un escultor infatigable i el seu treball, el resultat d’un sentiment pur, profund i sincer. Les seves escultures s’expressen i interaccionen a través de la forta tradició mediterrània, i els orificis que l’artista esculpeix en la fusta es converteixen en feixos de llum que acaricien les seves formes orgàniques.