Tito Farré

Tito Farré (AND)

ECLOSIÓ

ObraEs proposa una intervenció artística en les façanes de l’aparcament de la Part Alta d’Escaldes-Engordany, amb la creació d’un element geomètric que unifiqui el conjunt, creant amb colors vius un moviment en les façanes que dignifiqui els plans dels edificis, que ara es troben força degradats.

Conjuntament a aquesta actuació es crearà una instal·lació de Realitat Augmentada, que permeti visions diferents de l’espai, amb elements volumètrics interactius que generaran un atractiu complementari de l’actuació sobre les façanes. Mitjançant dispositius mòbils, es podrà visualitzar com la façana pren vida i sobre els elements que la formen l’espectador interactua i rep sensacions sonores i visuals sorprenents.

Ubicació

Aquestes façanes es troben a la Part Alta de la parròquia d’Escaldes-Engordany. Estan situades a l’espai destinat a aparcament, davant de l’església de Sant Pere, amb una visió excepcional, tant pel gran espai obert que tenen davant, com per la seva dimensió i forma en cantonera. L’espai te unes dimensions de 34 x 34 m, amb una superfície aproximada de 1.150 m2. Les façanes tenen una amplada de 34 m i una altura de 20 m (en les façanes paral·leles a l’avinguda Carlemany), i una amplada de 20 m i una altura de 20 m (en el sentit perpendicular a l’avinguda).

Biografia
Josep Anton Farré Canelles, Tito, neix el 1979 a Andorra. De ben petit ja sentia devoció per el dibuix, cosa que el va portar a estudiar disseny gràfic a Barcelona, ciutat de la qual va adquirir la passió per l’art contemporani, la fotografia i el disseny en qualsevol de les seves vessants. D’aquesta passió per l’art i el dibuix se n’ha aprofitat per a crear els seus projectes en el camp del disseny gràfic i la publicitat des de fa més de 10 anys.

La seva introducció el món de l’art arriba al seu punt més àlgid quan entra a formar part de l’equip de Reunió de Papaia, on ha participat en la creació i desenvolupament d’exposicions, instal·lacions artístiques i tot tipus d’accions culturals. De la mateixa manera que la seva passió per l’art ha influït en els seus projectes com a dissenyador, els seus coneixements com a dissenyador han influït també en els seus treballs com a artista, o més ben dit, com a dissenyador amb inquietuds artístiques.