Susanna Ferran Frédéric Hoffmann

SUSANNA FERRAN
FRÉDÉRIC HOFFMANN (AND-FR)

LIFE IS FLOW

Exposició

Susanna Ferran, fotògrafa i artista andorrana, i Frédéric Hoffmann, escriptor i artista parisenc, van començar el 2012 una recerca espiritual i artística al llarg de la serralada de l’Himàlaia. Després d’haver passat anys explorant les escenes d’art contemporani de París, Barcelona, Madrid i Londres, van pensar en l’ús del seu punt de vista modern per centrar-se en la natura i l’espiritualitat. Durant el seu viatge, van descobrir les filosofies orientals i les teràpies holístiques i van començar a veure la natura com un mestre que transmet veritats universals. Aquests enfocaments els van obrir noves formes d’entendre i transcendir les seves emocions, sentiments i estats d’ànim. El projecte “Life is Flow” és el reflex artístic de la seva experiència de creixement interior. Les fotografies de Susanna Ferran revelen instants de profunda connexió amb la natura. Ella porta a la llum la poesia, la bellesa, l’equilibri de forces, i de vegades el surrealisme d’aquests moments. Les seves imatges s’associen amb la poesia i d’això en surt una alquímia subtil, que permet a l’espectador flotar entre les imatges i les paraules i ser absorbit en una experiència única de la consciència.

Ubicació

L’emplaçament d’aquesta exposició es troba al Parc Natural de Sorteny, en un espai accessible des de la carretera de Sorteny, prop del punt d’informació del Parc, a la parròquia d’Ordino. Es troba a una altura aproximada de 1.870 metres. És un espai pla d’uns 50 m2 al costat del camí, amb vistes al fons de la vall.


BiografiaSusanna Ferran ha estat immersa al món de la imatge des de molt jove, quan va començar a capturar la seva experiència de vida en els seus nombrosos viatges al voltant del món. Amb 21 anys i llicenciada en Comunicació i Publicitat per la Universitat Ramon Llull a Barcelona, es va traslladar a Madrid on va realitzar un Master en Fotografia Documental (EFTI). El 2006 va viure a Londres, on va col·laborar amb la galeria i Arxiu fotogràfic de cultura i música jove PYMCA, ampliant l’abast de la seva visió artística en l’escena efervescent d’art londinenca. Un any després, va guanyar el Premi d’Innovadors del Govern d’Andorra, i va tornar a les muntanyes d’Andorra, on va cofundar IMAND, el primer Banc d’Imatges del país. Al mateix temps, va començar a treballar com a fotògrafa professional, col·laborant amb les institucions i empreses més importants del Principat, retratant els principals esdeveniments que tenen lloc a Andorra. Després de 6 anys de fotografia documental i publicitària, va decidir centrar-se en la seva carrera artística, desenvolupant el projecte “Life is Flow”, com a forma d’expressar la seva cerca d’equilibri en totes les àrees de la vida. El 2012 va començar el seu viatge a Àsia, seguint la seva passió per les muntanyes, i expandint el seu coneixement en les filosofies orientals.

Frédéric Hoffmann va començar la seva carrera artística a l’edat de 15 anys, tocant “steel drum”, instrument musical del Carib. La seva passió per la música i el so li van permetre tocar amb diferents grups a París, Londres i Trinitat i Tobago. Sent [-] músic, es va llicenciar en Direcció d’empreses amb la intenció
de desenvolupar els seus propis conceptes al món de l’art. Després de graduar-se, es va encarregar de dirigir el departament de comunicació en una empresa publicitària parisenca. El 2010 va deixar la capital francesa per apropar-se
a la natura i es va instal·lar a Megève, als Alps francesos. Allà, en col·laboració amb un soci, va crear la galeria d’art i disseny Formes et Utopie, on va col·laborar amb joves artistes i dissenyadors internacionals per promoure les seves creacions. El 2012 [-] va començar a viatjar i desenvolupar la seva pròpia carrera artística. A l’Índia va aprendre a meditar i va començar així una relació intima amb la poesia, com a forma per expressar la seva experiència introspectiva. Al mateix temps, es va implicar en el projecte “Life is Flow” amb la Susanna Ferran, i amb l’ajuda d’un curs d’escriptura i poesia a la Universitat d’Oxford, ha desenvolupat les seves habilitats en l’escriptura per transformar en paraules la seva experiència de creixement interior.