Sara Valls Frédéric Hoffmann Susanna Ferran

SARA VALLS
FRÉDÉRIC HOFFMANN
SUSANNA FERRAN (AND-FR-AND)

Espai Origen

ObraL’obra que presenten aquests tres artistes és una instal·lació interactiva que posa en escena una cúpula geodèsica, que els permet crear un espai tancat, envoltat de les grans arrels dels arbres de la vora de l’estany d’Engolasters. Aquesta instal·lació vol convidar el visitant a entrar a la cúpula per poder meditar sobre els propis orígens, el passat, prenent temps per pensar en allò que el forma i el condiciona.

La interactivitat entre els artistes i els observadors es dona a través de la fotografia i la paraula. Durant els primers dies de la Biennal, la gent que vol viure aquesta experiència, la fa d’una manera més guiada, endinsant-se en els seus orígens amb l’ajuda de preguntes, reflexions i retrats fotogràfics.

En l’obra, hi han col·laborat també Toni Riberaygua, en el disseny de la cúpula, i Lluís Casahuga, en una instal·lació sonora.

Ubicació

A la Zona Ras. Ferran, Hoffmann i Valls hi seran presencialment els dies 18 i 24 de setembre per atendre tots els visitants que vulguin saber més de la seva obra i vulguin consell per fer la seva pròpia instal·lació a la natura.

Biografia

Susanna Ferran ha estat immersa al món de la imatge des de molt jove, quan va començar a capturar la seva experiència de vida en els seus nombrosos viatges al voltant del món. Amb 21 anys i llicenciada en Comunicació i Publicitat per la Universitat Ramon Llull a Barcelona, es va traslladar a Madrid on va realitzar un Master en Fotografia Documental (EFTI). El 2006 va viure a Londres, on va col·laborar amb la galeria i Arxiu fotogràfic de cultura i música jove PYMCA, ampliant l’abast de la seva visió artística en l’escena efervescent d’art londinenca. Un any després, va guanyar el Premi d’Innovadors del Govern d’Andorra, i va tornar a les muntanyes d’Andorra, on va cofundar IMAND, el primer Banc d’Imatges del país. Al mateix temps, va començar a treballar com a fotògrafa professional, col·laborant amb les institucions i empreses més importants del Principat, retratant els principals esdeveniments que tenen lloc a Andorra. Després de 6 anys de fotografia documental i publicitària, va decidir centrar-se en la seva carrera artística, desenvolupant el projecte “Life is Flow”, com a forma d’expressar la seva cerca d’equilibri en totes les àrees de la vida. El 2012 va començar el seu viatge a Àsia, seguint la seva passió per les muntanyes, i expandint el seu coneixement en les filosofies orientals.

Frédéric Hoffmann va començar la seva carrera artística a l’edat de 15 anys, tocant “steel drum”, instrument musical del Carib. La seva passió per la música i el so li van permetre tocar amb diferents grups a París, Londres i Trinitat i Tobago. Sent músic, es va llicenciar en Direcció d’empreses amb la intenció de desenvolupar els seus propis conceptes al món de l’art. Després de graduar-se, es va encarregar de dirigir el departament de comunicació en una empresa publicitària parisenca. El 2010 va deixar la capital francesa per apropar-se a la natura i es va instal·lar a Megève, als Alps francesos. Allà, en col·laboració amb un soci, va crear la galeria d’art i disseny Formes et Utopie, on va col·laborar amb joves artistes i dissenyadors internacionals per promoure les seves creacions. El 2012 va començar a viatjar i desenvolupar la seva pròpia carrera artística. A l’Índia va aprendre a meditar i va començar així una relació intima amb la poesia, com a forma per expressar la seva experiència introspectiva. Al mateix temps, es va implicar en el projecte “Life is Flow” amb la Susanna Ferran, i amb l’ajuda d’un curs d’escriptura i poesia a la Universitat d’Oxford, ha desenvolupat les seves habilitats en l’escriptura per transformar en paraules la seva experiència de creixement interior.

Sara Valls formada en Belles Arts i en Educació Social, treballa a partir de qüestions identitàries com ara la família i els orígens, qüestions que l’afecten molt de prop. Aquesta proximitat és la que la porta a crear peces carregades de sentiments, aquells més profunds que li agrada identificar com a comuns de la psicologia humana, aquells que l’espectador pot arribar a percebre i sentir com a propis. La varietat de tècniques i materials és el que caracteritza la seva obra. Treballa amb la intenció que a través d’aquesta es creï una interacció emocional i sensorial entre l’observador i ella i, per tant, adequa els materials a cada concepte: dibuix, pintura, fotografia, vídeo, escultura o instal·lacions, tot és bo si es converteix en portador d’una idea.