Estripagecs

ObraEstripagecs és un conjunt escultòric format per cinc tòtems de grans dimensions, que prenen la forma de cinc estripagecs (barrots metàl·lics amb punxes laterals irregulars que es col·loquen a les finestres per evitar que hi entri ningú; el nom ve de la seva funció, estripar els “gecs” dels lladres). Formen part del patrimoni cultural i arquitectònic d’Andorra, i són rèpliques exactes d’estripagecs de la parròquia d’Ordino.

L’element del tòtem és un objecte, ésser o animal sobrenatural, que en les mitologies d’algunes cultures es pren com emblema del poble o de l’individu.

Aquest pot incloure una diversitat d’atributs i significats. En el totemisme, al igual que en el Land Art, s’entén també com una relació simbòlica entre la natura i el ser humà

Ubicació

La zona òptima escollida per al seu emplaçament és el Parc Natural de Sorteny (Obra permanent).


Biografia
Pere Moles va néixer el 23 de març de 1971, està casat i té dos fills, la Maria i el Peret. Va estudiar disseny a Barcelona i en aquella ciutat es va iniciar professionalment. És inconformista, inquiet i, segons ell mateix reconeix, molt rigorós. També es considera un dissenyador de portes enfora i un artista de portes endins. Si vol fer disseny gràfic, recorre a la feina en equip al seu estudi; si vol fer art, es reclou en el seu món. És, doncs, un artista que fa disseny, més que no pas un dissenyador que té vel·leïtats artístiques. A partir d’aquesta feina de portes endins, és autor de diverses obres escultòriques, de land art i mòbils, així com també d’una important quantitat de fotografies, dibuixos i pintures, amb diverses tècniques i formats.Potser us preguntareu que fa un dissenyador creant una instal·lació escultòrica monumental centrada en el Land Art… La veritat és que el seu interès sincer per l’art contemporani podria dir-se que d’una manera o una altra sempre ha influït en el seu treball com a dissenyador i si en algun lloc natura, patrimoni històric i art poden interrelacionar-se de forma gairebé tel·lúrica, aquest és el seu país, Andorra.Darrere el seu caràcter tranquil i bonhomiós, s’amaga un esperit inquiet, amatent sempre als inputs que arriben de les ciutats més vitals culturalment parlant. És l’esperit d’algú que vol anar més lluny i, està convençut que el Land Art a Andorra pot ser un referent europeu.