Nerea Aixàs

Nerea Aixàs (AND)

Blocs

Obra“Blocs” neix amb la voluntat de transportar l’espectador a un entorn natural i salvatge del nostre país, per un camí de blocs. La intervenció en el paisatge consisteix en la unió d’unes peces que es caracteritzen per la seva sensibilitat contextual i per la seva fragmentació. És a dir, són unes peces formades per diversos elements que, d’una banda, estableixen un diàleg amb el paisatge, al que realcen o modifiquen perceptivament; i de l’altra, es comuniquen també amb l’espectador, que descobreix l’entorn a través de l’escultura, entenent-la com una part integrant de l’escenari natural.

Aquestes peces expressen amb rotunditat els meus interessos per aconseguir una escultura “construïda”, que s’aproxima als principis de l’arquitectura per la seva escala, dimensió espacial i mètodes de construcció, però que alhora se n’allunya perquè no posseeix una funció utilitària.

Obra realitzada en acer patinable –o Corten- i miralls que creen un joc visual per reafirmar la “imatge enganyosa”, barreja de realitat i il·lusió. Quatre blocs fragmentats d’acer s’uneixen en una imatge reflectida per formar un univers complet en miniatura.

Ubicació

A la Zona Ras. Nerea Aixàs hi serà presencialment els dies 14 i 25 per atendre tots els visitants que vulguin saber més de la seva obra i vulguin consell per fer la seva pròpia instal·lació a la natura.

BiografiaNerea Aixàs neix el 9 d’abril de 1980 a Andorra i es trasllada a Barcelona l’any 1999 per cursar estudis de Belles Arts, a la Universitat Sant Jordi de Barcelona. Comença la seva carrera artística especialitzada en l’escultura de ferro, un material que ella gaudeix emmotllant – una tècnica en la qual ha demostrat el seu mestratge d’una manera sorprenent. Més esporàdicament, [-] també treballa amb la fusta, tot i que admet tenir una clara preferència pels metalls. El seu àmbit artístic s’amplia quan decideix reduir la seva escultura a miniatures, que converteix en peces de joieria.

A través de la seva adaptació a la forma de joies, la seva escultura és transportada a l’escala del cos humà. Per a aquest propòsit, va optar per metalls nobles com la plata (el seu favorit), l’or o el bronze, combinat amb materials innovadors com el suro, el coral o l’acer intempèrie. De tant en tant, ella també fa servir el color, donant-li un toc indiferent a les peces. El tractament final que s’aplica als acabats dels metalls és treballat manualment al més petit detall fins que aconsegueix transformar i interpretar les seves escultures a petita escala.