Martin Hill PhiliPpa jones

Martin Hill
Philippa Jones (NZ)

Biografia

Martin Hill va néixer el 1946 a Londres (Regne Unit), va estudiar art i disseny a l’Escola universitària High Wycombe de la mateixa ciutat. Va treballar com a dissenyador a Londres, Nairobi, Sydney i Auckland (Nova Zelanda), on va fundar la seva pròpia empresa de disseny i va guanyar diversos premis nacionals i internacionals.

El 1992 va començar a fer obres d’escultura mediambiental. Les fotografies d’aquestes escultures efímeres fetes en col·laboració amb la seva companya Philippa Jones han estat publicades i exposades internacionalment. Un llibre de fotografies de les escultures, titulat “Earth to Earth”, es va publicar el 2007 i el va portar a escriure’s amb líders en pràctiques sostenibles. El 2010 es va produir una pel·lícula sobre la seva pràctica artística, titulada “A Delicate Canvas”.

Els seus projectes recents inclouen “Watersheed”, una exposició que examina el cicle de l’aigua i el canvi climàtic que es va poder veure a Melbourne (Austràlia) i Nova Zelanda el 2014, que va ser la base d’una exposició al Festival Internacional de Fotografia de Pingyao (Xina) el 2015, que va guanyar un premi a l’excel·lència fotogràfica. Més recentment, ha participat en el programa “Artistes a l’Antàrtida” i ha fet una estada artística a Fiordland (Nova Zelanda).

Una obra en curs és el Projecte Fine Line, que va començar el 1995: dotze escultures efímeres realitzades en punts de gran altitud connectats per una línia que envolta la Terra. Martin Hill i Philippa Jones viuen i treballen a Wanaka, als Alps neozenlandesos.

BEYOND: THE WATERSHED

Exposició

Les fotografies d’escultures ambientals efímeres de Martin Hill, fetes en col·laboració amb Philippa Jones i internacionalment premiades, utilitzen el poder transformador dels principis del disseny de la natura per despertar la consciència humana respecte la transició cap a una economia cíclica restaurativa.

Usant materials naturals que només es troben en llocs verges, Hill i Jones, establerts a Nova Zelanda, viatgen pel món fent escultures efímeres que duren només un curt temps, abans que siguin absorbides de nou en el sistema natural de la qual estan fetes.

Les fotografies pretenen evocar una poderosa connexió entre l’espectador i els principis del món natural, que els artistes creuen que s’han perdut en la cultura moderna i que aquesta és la causa principal de la nostra desconnexió amb la natura i entre si, donant lloc a la nostra insostenibilitat.

Ubicació

A la Rambla Molines (Andorra la Vella), al costat del Centre de Congressos on se celebrarà la 16a Reunió del Consell d’Europa dels tallers per l’aplicació del Conveni europeu del paisatge – ‘Paisatge i cooperació transfronterera’.

CONFERÈNCIA INAUGURAL

La primera Biennal Internacional Andorra Land Art s’inaugurarà amb una conferencia de luxe. Dos dels principals artistes mundials d’aquesta especialitat, els britànics afincats a Nova Zelanda Martin Hill i Philippa Jones, ens explicaran de viva veu, i amb l’ajut d’una projecció, el seu treball artístic dels darrers anys, reconegut i premiat internacionalment. Hill i Jones ens parlaran també de la filosofia de sostenibilitat que hi ha al darrera de la seva obra i que aborda com aturar el procés cap a l’extinció de la vida sobre la Terra amb possibles solucions apreses de la natura.

De les obres realitzades a les platges de Nova Zelanda fins a les creades a les altures de les seves muntanyes, dels boscos equatorials de Madagascar al gel de l’Antàrtida, el treball artístic de Martin Hill i Philippa Jones explora una perspectiva planetària sobre la relació entre les persones i els ecosistemes fràgils del món.

La conferència inaugural, que tindrà lloc el dijous 10 de setembre de 2015 a les 19:30 a la sala d’actes del comú d’Escaldes-Engordany, reunirà la majoria dels artistes participants a la Biennal, que hauran estat instal·lant les seves obres als diferents emplaçaments escollits durant els dies previs.