Jordi Solé

Jordi Solé (CAT)

Punt Informació: conte-nidor

ObraLa creació del punt d’acollida i d’informació de la 1a Biennal Internacional Andorra Land Art s’ha plantejat com una instal·lació artística. L’addició d’un conjunt de volums formats per contenidors crea uns espais on l’interior i l’exterior es dilueixen per atraure els visitants, tant per la seva particular volumetria i color, com per l’entorn que genera. El joc de volums i plans de fusta al terra genera una zona de descans i de trobada que lliga amb l’entorn més immediat (jocs infantils i globus aerostàtic).

La instal·lació actua també com a suport i contenidor d’obres d’altres artistes. L’escultura “Burro”, de l’artista madrileny dEmo, corona el conjunt, que li serveix de pedestal per donar-li la categoria que es mereix. Igualment, diverses instal·lacions de Land Art de l’artista ripollès Eudald Alabau sorprendran el visitant d’aquest espai.

Dins dels contenidors, se situarà el mapa amb la ubicació de totes les instal·lacions de la Biennal, així com un plafó gegant que actuarà d’agenda diària, amb imatges de les diferents activitats de l’esdeveniment, realitzades per artistes i fotògrafs. Finalment, hi haurà un espai d’acollida i d’informació al públic, on es podran adquirir prospectes, mapes o el catàleg oficial de la Biennal, així com informació turística del país.

Ubicació

Zona del Clot d’Emprivat (passeig de l’Arnaldeta/Consell de la Terra) a Escaldes-Engordany.

Biografia
Jordi Solé Sans (Les Borges Blanques, Catalunya, 1964) obté el títol d’Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Aquitectura de Barcelona l’any 1989. La seva activitat professional ha estat sempre lligada al canvi d’escala dels seus projectes, des del desenvolupament de ciutats i barris a partir del planejament, el tractament de l’espai públic o la construcció d’equipaments i habitatges, fins al disseny d’elements de detall.

Aquesta concepció d’espais a gran escala i volums de petit format, lligat a l’interès que sempre ha tingut per les arts plàstiques, el du a endinsar-se en nous projectes i instal·lacions artístiques. La creació de Reunió de Papaia, el 2012, li ha permès projectar i executar tot tipus d’activitats culturals, instal·lacions artístiques i exposicions, en les quals ha pogut combinar la sensibilitat per l’art amb la pràctica del tractament dels espais i dels volums que li ha donat l’exercici de l’arquitectura.