Eudald Alabau

Eudald Alabau (CAT)

Biografia
Eudald Alabau Selva (Ripoll, 1950), és un reconegut artista plàstic. Va estudiar i es va llicenciar a l’Escola Sant Jordi de Belles Arts de Barcelona. És ex-professor d’escultura a l’Escola d’Art de Vic. Ha exposat la seva obra a diverses ciutats de Catalunya, a Euskadi i també a la Catalunya Nord. La seva exposició “El bosc dels sentits” ha recorregut 14 municipis catalans.

L’any 2006 va realitzar experiències artístiques a Noruega i a Eslovènia. Actualment, Eudald Alabau treballa en projectes de Land art, obres que es poden veure tant al seu blog, com a les pàgines del seu Flickr. Moltes de les seves obres, efímeres, utilitzen materials naturals, materials reciclats en defensa del medi ambient.

Llit Natural

Obra

Aquesta proposta té connotacions de performance i de participació col·lectiva. Es tracta de disposar d’un llit en el qual els espectadors hi podran entrar descalços. Dins del llit, s’abrigaran amb un cobrellit fet a base d’un cultiu teixit en una malla, fet a partir de diverses llavors, que representa una visió de prats i camps de conreu.

La natura abriga l’home. Aquest obra vol representar les zones rurals del Pirineu català, en homenatge a les tasques dels homes del camp, que ens proporcionen paisatges extraordinaris.

Ubicació

El lloc on quedarà instal·lada aquesta obra és el Punt d’Informació de la Biennal, que està situat al centre d’Escaldes-Engordany, concretament a la zona del Clot d’Emprivat.

Espiral de la no violència

Obra

Amb la participació de les escoles andorranes, aquesta instal·lació artística consta d’uns 250 volums de cultiu de cereal (civada), que els alumnes preparen a casa seva després de les activitats que realitzaran en la Zona Ras.

Amb tots els bricks ja preparats, es construirà una figura geomètrica d’un verd intens en forma d’espiral. L’espiral ens remet a la pau i a la no violència. En aquest procés, hi son inherents els conceptes de participació col·lectiva i de reciclatge dels materials.

Ubicació

El lloc on quedarà instal·lada aquesta obra és el Punt d’Informació de la Biennal, que està situat al centre d’Escaldes-Engordany, concretament a la zona del Clot d’Emprivat.

Cub de vidre

Obra

Un cub de vidre de 5 cares, de dimensions 50 x 50 x 50 cm, conté en el seu interior una caixa de fusta. Ambdós estan separats per uns 6 cm. Al mig s’hi posa una reixa metàl·lica. En aquest espai de separació, s’hi aboquen sorres de colors que es van sedimentant. Cap a la meitat de l’alçada, s’hi col·loca terra de cultiu i, al capdamunt, llavors de blat o civada. Es colguen amb més terra de cultiu i es reguen de tant en tant.

En el decurs de tres setmanes, les tiges prosperen cap amunt i les arrels cap avall. En desmuntar el conjunt, les arrels agafen les diverses terres i produeixen un curiós tapís orgànic vegetal, ben subjectat per la reixeta. Així s’ofereixen a l’espectador uns paisatges subterranis que evolucionen amb el pas dels dies, una natura canviant amb el factor temps.

Ubicació

El lloc on quedarà instal·lada aquesta obra és el Punt d’Informació de la Biennal, que està situat al Passeig de l’Arnaldeta/Consell de la Terra d’Escaldes-Engordany.