David Vanorbeek

David Vanorbeek (BE)

Biografia
David Vanorbeek és un escultor professional, nascut a Lovaina, Bèlgica, el 30 de desembre de 1968. Viu i treballa amb la seva dona, Natalie Magnin (una artista tèxtil), i els seus dos fills, al sud de França, al Château de Lagravade, un castell del segle XIX situat al mig de la verda Aquitània, entre Bordeus i Tolosa, on tenen un parc d’escultures permanent i un luxós Bed & Breakfast. Vanorbeek és artista des de 1999, autodidacta en art i autodidacta en tractament del metall. Les seves escultures abstractes i figuratives són fetes mitjançant el reciclatge de metall. A poc a poc, el seu treball està aconseguint un gran reconeixement internacional.

Le cercle carré

Obra

Aquesta obra, creada el 2010, fa 280 x 280 x 100 cm. Està feta de metall reciclat soldat, i pesa uns 500 kg. L’artista sempre treballa amb el metall que troba o que la gent li porta. Le Cercle Carré esta compost per 2.000 peces tallades i soldades de nou. Diu l’artista: “Les meves obres monumentals fan obrir els ulls per mirar i apreciar la natura i el nostre medi ambient. Són obres monumentals per ser vistes com a petites joies per a la mare de totes les mares, la mare Terra”.

Ubicació

Al Prat del colat (La Massana), a pocs metres de l’obra “Niu”, de René Müller.

PRAYING MANTIS

Obra

Escultura creada el 2006, amb unes dimensions de 250 x 200 x 150 cm. Està construïda amb filferro galvanitzat reciclat de les vinyes del sud de França, un material que s’oxida amb els pesticides emprats. Aquesta escultura té un pes aproximat de 100 kg. Representa una mantis religiosa, insecte que en català també rep el nom de “pregadéu”, per la seva posició més habitual, amb el cos mirant amunt.

Ubicació
El lloc escollit per l’artista és l’espai de davant de la capella de Sant Jaume dels Cortals (Encamp). És un lloc idoni, ja que es relaciona el nom de l’escultura amb la finalitat de pregar d’una capella. A més, a pocs metres podem trobar l’escultura “Lloc pagà”, de Michael Warren.

MEGALO-X

Obra
Construïda el 2013, és una peça de grans dimensions (350 x 350 x 350 cm), de metall reciclat soldat i d’uns 1000 kg. de pes. Segons l’artista, en els temps moderns en els quals vivim, aquesta obra està concebuda com una marca de posició, com el símbol “on ets”, a mode de geolocalització. La seva ubicació a la carretera de Montaup, al costat de l’escultura permanent “Estructures autogeneradores”, de Jorge Dubon, reforça la visibilitat de totes dues.

Ubicació

A la carretera de Montaup (parròquia de Canillo), al costat de l’obra de Jorge Dubon “Estructures autogeneradores”.