IMG_4626

Anna Mangot embelleix amb sedes de colors la façana principal del Centre Cultural Lauredià

L’artista i dissenyadora andorrana Anna Mangot ha instal·lat avui la seva obra ‘Teixint cultura’ al cor de la parròquia de Sant Julià de Lòria. Sis bandes de seda de diferents colors baixen des del terrat del Centre Cultural i de Congressos Lauredià i s’entrellacen entre elles a les mans de l’escultura d’Àngel Calvente, anomenada ‘Vincles’, que es troba davant la façana, a la plaça de la Germandat. Mangot ha fet servir els serveis d’una empresa de treballs verticals per poder llançar les teles des del terrat fins a la plaça segons la distribució projectada, per la qual cosa ha donat instruccions precises, tal i com es pot veure a les fotografies inferiors.

   sus_150904_S8A9648                   sus_150904_S8A9685

sus_150904_S8A9658 sus_150904_S8A9666 sus_150904_S8A9673

Anna Mangot explica el significat de la seva instal·lació: “Sant Julià de Lòria, degut a la seva situació geogràfica a l’entrada de les Valls d’Andorra, històricament ha estat el portal d’acollida de moltes persones que, fugint del seu lloc d’origen, ens han regalat un trosset del seu saber”. I aquesta barreja ha anat creant un teixit cultural, una trama com la que teixeixen les mans de ‘Vincles’, amb tots els colors de la paleta, “com lligams del passat al present, diversificats i entrellaçats alhora com els fils d’un teixit”.

Mangot, graduada en disseny tèxtil per l’Escola Superior de Disseny de la Universitat Ramon Llull, compagina la feina en el sector tèxtil amb la seva veritable passió: pintar sobre seda. Les seves produccions són peces úniques, amb molta cura fins al darrer acabat. Amb ‘Teixint cultura’, l’artista fa un pas més en la seva ja consolidada carrera i s’afegeix al nombrós grup d’artistes andorrans participant a la Biennal.

IMG_4627