PRIMERA EDICIÓ
Del 10 de setembre al 10 d’octubre de 2015.
L’organització d’ALA 2015 i els sponsors i col·laboradors van fer un balanç molt positiu de la primera edició de la Biennal. L’elevat nombre de persones que van passar pel Punt d’Informació amb interès per l’esdeveniment, el ressò mediàtic aconseguit als mitjans de comunicació, els excel·lents resultats de la pàgina web i els perfils a les xarxes socials, juntament amb la gran resposta obtinguda per part de les escoles del país a la proposta de la Zona Ras, van ser les principals proves de l’èxit.
SEGONA EDICIÓ
Del 28 d’abril al 28 de juliol de 2017.
La segona edició de la Biennal va destacar per un bon grapat de motius, entre els quals figuren les 50 obres escollides d’entre els més de 80 participants en representació d’11 païssos, els milers i milers de visitants – 6.000 d’ells a la Fàbrica de la Llana -, els milers de comentaris i imatges compartides a les xarxes socials o l’èxit
d’estudiants que es van desplaçar al llac d’Engolasters per participar al projecte de mediació pedagògica de la Zona Ras.
Cal destacar també l’important ressò mediàtic de la mostra en mitjans nacionals i internacionals, el nombre, la qualitat i l’interès dels artistes que hi han participat i la implicació de rellevants centres d’art i cultura contemporània. Tot plegat està contribuint a posicionar Andorra com a indret de referència pel que fa al “land art” i a l’art en els espais públics.
TERCERA EDICIÓ
Del 14 de juny al 14 de setembre de 2019.
L’organització canvia de nom i crea la marca L’ANDART, conscient de l’interès cada cop més gran vers un moviment de l’art contemporani que és bandera d’una societat veritablement preocupada pel canvi climàtic i compromesa amb el medi ambient. Al llarg dels darrers mesos, per exemple, han aparegut iniciatives semblants al sud d’Europa. Sigui com sigui, aquesta tercera edició serà recordada en el futur com una etapa en la qual va quedar palesa la seva capacitat d’expandir-se i connectar amb realitats molt diverses en l’àmbit de l’art, la cultura i el medi ambient.
De manera resumida i molt gràfica, la tercera edició de la Biennal va destacar per un bon grapat d’indicadors quantitatius entre els quals hi ha les 38 obres escollidesd’entre les més de 200 presentades. Els milers de visitants (més de 160.000 ), els nombrosos comentaris i imatges compartides a les xarxes socials i la repercussió als mitjans de comunicació més prestigiosos del nostre entorn ens fan estar més que satisfets.
QUARTA EDICIÓ
Del 14 de juny al 14 de setembre de 2019.
Aquesta quarta edició serà recordada per ser la biennal de la post pandèmia de
COVID 19.
El 2021 el leit motiv de la Biennal ens connectava amb la voluntat d’obrir la porta a la reflexió i a l’acció a través de l’art. I ho fèiem amb la pregunta que va servir de punt de partida als artistes que van prendre part en aquesta quarta edició de la biennal: què faríem si ens haguéssim de confinar a les muntanyes?
Una quarantena d’artistes d’arreu del món ens van oferir la seva personal resposta en un diàleg apassionant entre l’art i la natura a l’entorn d’una de les grans reflexions del moment. Una manera de posar sobre la taula l’abast dels canvis que la COVID-19 van suposar per a la població mundial, i d’obrir la ment cap a altres possibles formes de confinament, vinculades a la natura o com a camí alternatiu a la concentració de les ciutats.
L’ANDART es consolida així com un motor que ha ajudat a dotar el país d’una activitat de prestigi amb centenars d’obres de grans artistes de renom nacional i internacional, que han entrat dins el catàleg i que s’han ubicat en punts estratègics del país; amb milers de persones que s’han desplaçat per gaudir-les i amb centenars de milers d’impactes positius a través de les xarxes socials.