ala15

ALA’15 s’adhereix a l’Any Internacional de la Llum promogut per l’ONU

La Biennal Andorra Land Art contribuirà modestament a la celebració andorrana de l’Any Internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la Llum, esdeveniment promogut per les Nacions Unides per aquest any 2015. Entre les instal·lacions de la primera edició d’ALA, n’hi haurà algunes que tindran la llum artificial com a protagonista principal mentre que d’altres es basaran en els principis físics de la llum solar diürna.

L’Any de la Llum vol augmentar la consciència sobre el paper vital de la llum i les seves aplicacions en les nostres vides quotidianes, des d’Internet, on la informació viatja a través de llum per mitjà de la fibra òptica, fins a l’ús de làsers amb finalitats mèdiques. L’ONU considera que les tecnologies basades en la llum promouen el desenvolupament sostenible i donen solucions als problemes globals en els camps de l’energia, l’educació, l’agricultura o la salut. Tot i que la majoria d’activitats englobades en aquest esdeveniment mundial són de caire científic, també n’hi ha de culturals i artístiques.

En aquest sentit, Andorra Land Art, com a certamen cultural involucrat en la conservació i promoció del medi ambient, creu que no pot deixar passar l’oportunitat de contribuir a l’Any Internacional de la Llum (IYL2015). Així doncs, quan tingui definits els emplaçaments i els dies de les instal·lacions amb elements de llum, els comunicarà a l’organització de l’IYL2015 perquè figurin en el calendari oficial d’actes. Les propostes andorranes figuraran al costat d’activitats ja previstes per al setembre i l’octubre, com ara l’exposició “O Caminho Da Luz” del Digital Planetarium d’Anapolis (Brasil), el taller de dissenyadors i arquitectes “Lights in Alingsas” (Suècia), el Switch On Beijing International Lighting Festival (Xina) o la performance multimèdia “Mirror Cascade”, de Rochester (Estats Units).