Xarxa Anti-Meteorit del Planell de Mereig

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/05/IMG_7744-800x600.jpg

Biografia

Va néixer a Castellbisbal l’any 1970. Artista visual que formula propostes de treball amb tres conceptes que són sempre a la seva obra: territori, acció i registre fotogràfic. El veritable actor del seu treball és el medi natural que té més a prop i pel qual mostra una forta admiració i estima.

L’autor realitza projectes, gairebé sempre efímers, amb observació, poesia i humor que parlen de la fragilitat del paisatge, de la seva constant transformació, de la seva memòria. El que proposa l’autor és una altra manera de mirar aquest paisatge, amb complicitat lúdica, que no deixa de ser art en procés, viscut i compartit.

Ha participat en festivals, exposicions, conferències, màsters i altres esdeveniments vinculats a la fotografia, l’art, el vídeo art i el paisatge. Les seves presentacions acostumen a ser multitudinàries tant perquè conviden a la participació del públic com pels seus suggerents noms.

Obra

Xarxa protectora instal·lada en previsió de l’impacte d’un meteorit a Andorra. Una xarxa de 400 metres quadrats servirà per esmorteir i documentar el primer meteorit que probablement pugui caure a Andorra, concretament al Planell de Mereig. Tot i que les probabilitats són molt reduïdes, la intervenció pretén posar en aquest indret el punt de
recollida de meteorits. Una bàscula enterrada al centre de la xarxa servirà per mesurar el pes del meteorit en cas de caiguda i unes cadires al voltant permetran que els espectadors puguin estar pendents de la caiguda còmodament asseguts.

En el context de la Biennal, l’autor busca la complicitat del públic i l’oportunitat de tenir una instal·lació única al món. Un projecte de land art on l’element discursiu va més enllà del planeta Terra. En cas que finalment un meteorit caigués damunt
la xarxa serà la primera vegada a la història que un fet d’aquestes característiques succeeix. El cert és que si bé la majoria dels meteorits es desintegren en incorporar-se a l'atmosfera terrestre, s'estima que 100 meteorits de mida diversa (des de petits còdols fins a grans roques de la mida
d'una pilota de bàsquet) entren a la superfície terrestre cada any, dels quals normalment només se'n recuperen cinc o sis. Pocs meteorits són prou grans per crear cràters que evidenciïn un impacte.