Llitgam

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/05/IMG_6649-800x600.jpg

Biografia

Escultora, performer i dissenyadora, l’Emma Regada va nèixer a Andorra el juny de 1993. Ha estudiat Belles Arts a Barcelona i ha finalitzat recentment el Màster d’Educació Artística.

Actualment treballa en un taller particular d’Andorra on prepara les seves escultures, projectes artístics i treballs de decoració. És l’organitzadora, a més, dels tallers educatius que es fan a la Zona Ras de la Biennal, conjuntament amb l’artista i docent Eudald Alabau.

Gran aficionada al teatre, ha estat directora d’art del curtmetratge “The Bride” i del teaser del film “Impacto”. Els darrers anys ha participat a una dotzena de performances i exposicions individuals i col·lectives a Andorra i Barcelona.

Obra

Inspirada en les figures de l’artista indi Anish Kapoor, autor entre d’altres de la icònica escultura central del Millenium Park de Chicago, Llitgam es concep com un túnel de teles blanques, arrugades i transparents, que es recargolen per crear nous
paisatges en els que muntanyes, parròquies i individus s’alien i prenen especial protagonisme. És així que l’espai recreat ens aïlla i ens acosta alhora a nosaltres mateixos i al nostre entorn. Llitgam no ha estat pensada per ser observada sinó més aviat
perquè el públic interactuï amb ella, perquè es fiqui a dins i la visqui lliurement. Com suggereix la pròpia Emma Regada, el treball que es presenta a la Biennal ha de servir per “poder-se estirar i observar la confluència del paisatge creat i el real, per regalar un moment de calma a les nostres rutines que tantes vegades ens priven d’aixecar el cap i gaudir dels meravellosos paisatges que tenim”.

La peça és al Camí de la Polguera i està formada per dues anelles de ferro de dos metres de diàmetre ancorades al terra per una barra de ferro. Aquests són els extrems del túnel de teles que té una longitud total de sis metres.

Llitgam va ser presentada formalment uns dies abans de la inauguració de la Biennal amb una performance feta per la pròpia autora.