I Want You for Culture

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/05/37-800x600.png

Biografia

Va néixer a Andorra l’any 1971. És dissenyador gràfic amb el títol oficial del Centre d’Art i Disseny de l’Escola Massana, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona. Compta amb el Màster en Anàlisis i Gestió de l’Art Actual de la Universitat de Barcelona.

Actualment és el president de l’Associació dels Dissenyadors Professionals d’Andorra. Des del seu estudi (Moles Disseny) ha creat bona part dels dissenys gràfics actuals d’Andorra, així com la identitat gràfica de dotzenes d’empreses, entitats i ciutats d’Andorra i Catalunya. Ha publicat, a més, “Andorra, tresors gràfics”, “el diccionari visual d’Andorra” i “Instands”. L’any 2003 va ser escollit Conseller de Cultura del Comú d’Escaldes-Engordany, parròquia que va ser capital de la Cultura catalana l’any 2011.

Apassionat de l’art a l’espai públic, del “land art”, de les últimes
avantguardes i de l’art en general, Pere Moles és seguidor incansable de la major part de les mostres anyals i biennals d’art contemporani que es celebren a Europa, així com de l’activitat dels principals museus, galeries, artistes i creatius europeus a àmbits tan diversos com l’escultura, la pintura, el vídeo art, la fotografia, les performances o el disseny i la publicitat. És aquesta visió transversal i el seu ampli coneixement de l’activitat cultural i artística dels països del seu entorn el que li va servir per crear, l’any 2015, la Biennal de Land Art d’Andorra,
de la qual ha estat Comissari en les dues edicions celebrades.

Obra

Va ser l’any 1917, dies després que els Estats Units declaressin la
guerra a Alemanya i que els americans s’impliquessin en la primera Guerra Mundial, quan l’il·lustrador James Montgomery Flagg creà l’icònic pòster “Uncle Sam” i el seu lema “I want you for U.S. Army”. Coincidint amb el centenari del popular cartell, Pere Moles en fa un “remake” en clau de país on el no menys popular vell conseller andorrà en fa una altra crida, però en aquest cas per gaudir de la cultura i més concretament de la restaurada Fàbrica de la Llana com a centre cultural i expositiu de la segona Biennal de Land Art.

Amb més de deu metres d’alçada, la il·lustració cobreix una mitgera de la part alta d’Escaldes-Engordany, molt a prop de la Fàbrica de la Llana. El lema és en aquest cas “I want you for Culture. La Fàbrica de la Llana, the nearest station”.