Rodaments

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/05/36-800x600.png

Biografia

Nascut a Ripoll l’any 1950. Va estudiar Belles Arts a Barcelona i ha exercit de professor d’escultura a l’Escola d’Art de Vic.

Com a enamorat de la natura i militant de la lluita contra les agressions al medi ambient, l’Eudald acredita una llarga experiència quant a intervencions artístiques en l’entorn natural. Ha treballat multitud de disciplines entre les que destaquen la escultura, la pintura, els muntatges escènics, les “performances”, el “body art” i el “land art”, acostant-se així a la imatge que en tenim de l’artista total.

Té experiències de “land art” a Noruega, Eslovènia i Andorra, país que l’ha tornat a seleccionar per participar en aquesta segona edició de l’Ala.

Obra

El projecte que es presenta a l’exterior de la Fàbrica de las Llana vol fer reflexionar l’espectador sobre el volum de deixalles que generem entre tots, alhora que ens convida a no malbaratar les matèries primeres.

És clarament un treball de denúncia, inspirat en la observació del comportament dels escarabats, però també d’enaltiment de la bellesa paisatgística. Per aconseguir-ho, construeix una mena d’esferes de neu de més de tres metres de diàmetre fetes de fulles, flors, branques, fang i altres materials naturals que converteix en rodaments lúdics, tant característics a desfilades, cercaviles i esdeveniments culturals.

Es tracta d’un projecte amb connotacions ecologistes, pedagògiques i mediambientals que són sempre presents en la recerca artística de l’Eudald.