Mirador Cardinal

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/04/57-1-800x600.png

Biografia

Nascut a Andorra l’any 1971, el Dani sempre ha mostrat interès per la creació artística, a la qual es dedica de forma gairebé anònima. El treball que ha pensat i ubicat a la Callissa de les Bordes de Mereig és la seva primera incursió pública en el món de la escultura a l’aire lliure. El Dani afronta la experiència amb gran responsabilitat i respecte però amb la seguretat, també, “de qui fa una primera passa en un territori que no és patrimoni de ningú”.

Treballador de la fusta, autodidacta, membre de l’equip organitzador de l’ALA’2017 i integrant del col·lectiu Reunió de Papaia.

Obra

Com els fars marítims o les torres medievals de vigia, el Mirador Cardinal ubicat a la Callissa de les Bordes de Mereig és un destí en si mateix. A més d’ensenyar-nos geografia i descobrir-nos punts de vista inopinats, l’enginy del Dani Torres deixarà de ben segur una petjada en la nostra memòria, en la nostra història personal o, com a mínim, en una bona fotografia.

Pensat per acollir simultàniament quatre persones assegudes, les seves posicions d’observació marquen la direcció dels quatre punts cardinals de la Rosa dels Vents.

Fet amb fusta d’encofrat sobre estructura de ferro, el mirador frega els quatre metres d’alçada, recull els logotips històrics dels quatre punts cardinals i ha estat pintat de color carabassa, un color que sens dubte facilitarà la seva localització.