SiT

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/04/53-1-800x600.png

Biografia

Va néixer a Andorra l’any 1979. Estudià disseny gràfic a Barcelona, àmbit professional en el que ha treballat els dotze darrers anys.

Com a integrant de l’equip professional de la empresa cultural Reunió de Papaia, és un dels seus membres més actius. Seva és, per exemple, la intervenció artística “Eclosió” que l’any 2015 va servir per canviar definitivament la fesomia de la Part Alta d’Escaldes-Engordany. Des de llavors s’ha interessat per les funcionalitats de les noves tecnologies –com l’holografia, la realitat augmentada o la robòtica- i les seves aplicacions a l’art actual.

En aquesta edició de la Biennal presenta el seu treball Sit.

Obra

No podia faltar una cadira a la Zona Miradors, a l’inici del camí de la Polguera, mirant a la vall de Canillo i Encamp i donant-li l’esquena al pic de Casamanya, el qual queda perfectament enquadrat pel respatller de Sit.

Les dimensions de la cadira que ens proposa el Tito ens recorda l’antic Egipte, on aquest moble era símbol de poder i autoritat, però la simplicitat de la seva forma ens porta a l’Alemanya de fa un segle i als dissenyadors de l’escola de la Bauhaus, més propers a la utopia social i a la fusió de la funció i la estètica.

L’estructura de fusta de gairebé deu metres d’alçada ha estat feta amb materials reciclats de la primera edició de la Biennal de Land Art d’Andorra i forma part del conjunt de treballs pensats per millorar la contemplació del paisatge; un treball que, com suggerien els teòrics de la Bauhaus un segle enrere, proposa fusionar art, natura i persones.