Sky Cabin

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/04/01-SKY-CABIN-_Ivan-Juarez_snow-800x600.jpg

Biografia

Arquitecte, artista i paisatgista reconegut internacionalment, que es va formar a Budapest, Barcelona i Mèxic DF. Avui dia combina la seva activitat artística amb la docència de les disciplines de paisatgisme i disseny urbà i ambiental. És fundador i director de x-Studio (www.x-studio.tv) des d’on s’han produït una sèrie de projectes a Europa, América, Àfrica i Àsia que van des d’intervencions públiques fins a instal·lacions artístiques efímeres passant per paisatges culturals i accions de micro-arquitectura.

Ivan Juárez és també fundador del projecte “Sensory Landscapes”, una mena de laboratori que proposa definir i trobar metodologies innovadores per entendre el medi ambient mitjançant experiències sensorials.

Iván Juárez és un dels artistes amb més obra permanent a museus, galeries i espais de cultura, i compta amb premis, reconeixements i beques internacionals. És, a més, conferenciant i comissari habitual d’exposicions internacionals.

Obra

Es tracta d’una escultura abstracta de fusta que recrea un recinte on l’espectador s’envolta del paisatge dels Pirineus quan mira cap a dalt a través d’un baldaquí que s’obre al cel. La intervenció busca crear un lloc d’autoreflexió en un espai tancat però obert al paisatge, amb una atmosfera que es transforma constantment i que ens fa veure un color diferent de cel cada hora que passa, una percepció distinta per a cada estació de l’any i una experiència única per a cada persona.