El Burro

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/04/27-800x600.png

Biografia

dEmo és el nom artístic d’Eladio de Mora, artista urbà, pintor i escultor que encaixaria dins el moviment del pop art, l’art abstracte i l’expressionisme. Va néixer a Mora (Toledo) l’any 1960.

Potser les seves obres més conegudes són les sèries d’animals, com els ossos de “gominola”, que es caracteritzen pel seu color i textura i per la repetició il·limitada d’unitats que acostumen a ubicar-se a cornises d’edificis, hotels, museus i equipaments culturals. Defensor de la escultura a l’espai públic, ell mateix considera que la seva obra serveix per aconseguir una major conscienciació ecològica.

Ha fet exposicions a l’IVAM de València, al Museu Baroja de Gijón, al Museu Arterra de Viena, al Museu de Belles Arts de la Habana i al Macay de Yucatán, a Mèxic.

Miniatures de moltes de les seves escultures són utilitzades actualment com a trofeus d’esdeveniments de prestigi internacional.

Obra

dEmo ha creat una escultura d’un burro blanc amb línies depurades, aspecte delicat, semblant a una bella porcellana, com a homenatge a aquest animal i tot el que ell representa: constància, força, resistència, tenacitat… Des de l’antiguitat, el burro ha estat utilitzat com a animal de càrrega per ajudar als éssers humans.

dEmo intenta amb les seves escultures, en paraules seves, “seduir el públic amb humor, sense perdre de vista que la escultura no és un objecte, sinó un interrogant i un motor del pensament”.

Aquesta escultura, la filosofia de la qual és compartida per la Biennal, esdevé el símbol adoptat per l’organització. Per tant, el lloc idoni per instal·lar-la és la Fàbrica de la llana, al Camí d'Engolasters, d’Escaldes-Engordany.