El Final de las Apariencias

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/04/32-800x600.png

Biografia

Julio Vaquero (Barcelona, España, 1958) ha realitzat exposicions de pintura i dibuix des de l’any 1987. La seva obra pictòrica es desenvolupa en el terreny de la representació realista i aprofundeix sempre en la seva qualitat matèrica. La seva obsessió es concentra en els problemes fonamentals de la llum i l’espai i en la dualitat entre l’espai pla i l’espai tridimensional, tot concentrant la seva mirada en els elements que conformen la cultura i el món del coneixement contemporani, així com la figura a l’interior d’espais simbòlics.

Julio Vaquero recrea en el seu estudi els espais que després pinta del natural, creant un diàleg entre la pintura com a representació tradicional i l’espai real que ho ha generat.

Obra

La instal·lació “El Final de las Apariencias”, està formada per nou
escultures de mobles i objectes a escala 1/1 que es combinen en una unitat. Es completa amb els murs de lletres que constitueixen una paret massissa plena d’esquerdes per on sura una substància brillant i negrosa. Una vaga sensació d’atemporalitat planeja sobre el grup d’objectes tot barrejant estils i impedint que remetin a un temps concret. El contrast entre la brillantor de l’or i la obscuritat del quitrà, entre la rigidesa geomètrica de les formes i el caràcter fluid i grumollós
de la matèria fosca i entre la presencia d’objectes quotidians i la
evocació d’allò que és transcendent, sembla remetre’ns a la paradoxa del temps.

2008-2010
Resina i fibra de vidre
Obra cedida per la Fundació Sorigué