Intrusos

(Videoart)

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/04/28-800x600.png

Biografia

Va néixer a Castellbisbal l’any 1970. Artista visual que formula propostes de treball amb tres conceptes que són sempre a la seva obra: territori, acció i registre fotogràfic. El veritable actor del seu treball és el medi natural que té més a prop i pel qual mostra una forta admiració i estima.

L’autor realitza projectes, gairebé sempre efímers, amb observació, poesia i humor que parlen de la fragilitat del paisatge, de la seva constant transformació, de la seva memòria. El que proposa l’autor és una altra manera de mirar aquest paisatge, amb complicitat lúdica, que no deixa de ser art en procés, viscut i compartit.

Ha participat en festivals, exposicions, conferències, màsters i altres esdeveniments vinculats a la fotografia, l’art, el vídeo art i el paisatge.

Les presentacions dels seus treballs acostumen a ser multitudinàries tant perquè conviden a la participació del públic com pels suggerents noms amb que bateja les seves intervencions. Alguns exemples: “pel glacial de l’Aneto baixa una pilota de placha chigan”, “xut a la paret de l’aeri de Montserrat”, “prohibit jugar a la pilota al parc” o “intent
d’encraterar una pilota gegant al volcà Montsacopa d’Olot”

Obra

Col·lecció fotogràfica, que es mostra com a audiovisual, de les imatges obtingudes amb les càmeres, anomenades de trampeig, per al seguiment de l’ós al Parc de l’Alt Pirineu, Lleida.

Les 24 càmeres de trampeig fotogràfic que hi ha instal·lades als
boscos del parc natural de l’Alt Pirineu per tal de fer el seguiment de l’ós fan al llarg d’un any més de 24.000 fotografies. Malgrat tot, les imatges on apareix aquest animal són ben poques. Per contra, en moltes de les imatges hi apareixen el que l’autor anomena intrusos: cérvols, isards, daines, gats salvatges, llebres, esquirols, senglars, cavalls… Intrusos és, doncs, una selecció de les millors imatges del
“salon des refusés”, és a dir, d’aquelles imatges on no apareix l’ós i que el programa de seguiment descarta i elimina.

Amb la col·laboració del Parc Natural de l’Alt Pirineu, programa
ESCO-DAAM i PhotoEspaña.