Synthetic Landscapes

(Videoart)

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/04/34-800x600.png

Biografia

Va néixer a Andorra el maig de 1988. És graduat en fotografia i creació digital per la CITM-UPC de Catalunya, diplomat nacional d’arts plàstiques “cum laude” per “l’École Súperieure des Beaux Arts” de Montpellier en la especialitat de serigrafia i vídeo i ha completat la seva formació amb cursos de producció musical, disseny sonor, “motiongraphics” i postproducció de vídeo.

En els seus primers anys professionals s’està especialitzant sobretot en el sector audiovisual (fotografia, vídeo, il·luminació i televisió, entre d’altres) a la vegada que ha participat a diferents exposicions individuals i col·lectives com les dels refugis de muntanya Comapedrosa o Era d’Ordino, amb l’anomenat grup “Mountain Alchemist”. El seu treball “Paisatges Sintètics”, de vídeo i fotografia, ha estat exhibit al Festival Ull-nu d’Andorra, on va guanyar a la categoria de vídeoart l’any 2015, i a diferents galeries i mostres de Montpellier, Andorra, Manlleu i Barcelona.

Obra

El creixement que està experimentant el país implica la confrontació entre un espai urbà en expansió, en el que la tecnologia pren un paper cada vegada més fonamental, i un espai natural que és transcendental a Andorra.

“Synthetic Landscapes” és una instal·lació audiovisual en la qual l’espai natural es fusiona amb la intervenció tecnològica. El procés de producció consisteix en la creació de contingut visual per projectar i la posterior gravació en vídeo. Per aconseguir-ho s’utilitzen tècniques com el vídeo “mapping”, les vídeo projeccions i el làser, a més de la llum i la postproducció de vídeo. Conceptualment consisteix en intervencions in situ per tal de sintetitzar l’aspecte de la natura, afegint-hi formes no orgàniques i geomètriques en cada entorn. El projecte es presenta com una instal·lació amb diferents vídeo projeccions
i àudio en quadrifonia en un mateix espai. La fàbrica de llana és
una ubicació ideal per aquesta obra degut a les seves característiques
tècniques de muntatge en les que es requereix sobretot de foscor.