Dervish

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/04/23-800x600.png

Biografia

Marilène Oliver (Anglaterra, 1977) és una artista que treballa el cos humà mitjançant escultures que posen en relació l’esser humà amb el seu entorn tecnològic. Va estudiar en el “Central Saint Martin’s College of Art and Design” entre els anys 1996 i 1999, i al “Royal College of Art” un any més tard. En l’actualitat viu i treballa a la ciutat canadenca d’Edmonton. L’autora ha destacat pel seu treball al voltant del cos mitjançant tecnologies pròpies dels centres hospitalaris com les ressonàncies magnètiques o les tomografies.

Marilène Oliver sosté que la seva obra n’és hereva del treball de Hans Movarec, en particular de la seva visió del futur tecnològic en relació a l’esser humà. Movarec afirma que podrem descarregar la nostra consciencia en una base de dades per poder sobreviure.

Sense anar tan lluny, el treball de l’Oliver és digitalitzar cossos, tot especulant sobre les maneres que ens permetran sobreviure gràcies als avenços tecnològics.

Aquesta obra consisteix en la unió de TAC’s; un material molt habitual a les seves obres. Es tracta d’escultures on els tacs han estat col·locats en forma de ventall per crear un cos en tres dimensions per on l’espectador hi pot caminar.

Obra

Dervish (left axis), 2007, Ed. 1/3
210 x 50 x 30 centímetres
Obra cedida per la Fundació Sorigué