Seated Girl and Standing Man

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/04/22-800x600.png

Biografia

John Davies (Cheshire, Anglaterra, 1946) és un dels representants més importants del neorealisme britànic. Va estudiar pintura a l’Acadèmia d’Art de Manchester i escultura a la coneguda “Slade School of Art” de Londres. Començà a destacar a partir de l’any 1972, després d’una exposició a la “White Chapel Art Gallery” de Londres.

La utilització de maniquins és molt habitual en la seva obra i neix d’un antic treball en una fàbrica on es construïen aquest tipus de producte. Aquests es converteixen en figures estranyes i misterioses que formen escenografies. Els protagonistes aparenten no comunicar-se entre ells; semblen units per una relació de poder o submissió. Podem observar que Davies distorsiona els trets dels personatges. D’aquesta manera vol posar de manifest el drama de l’home individual, la seva soledat i incomunicació i la seva intenció de no mostrar-se tal com és en realitat.

Aquesta parella pertany al període més rellevant de l’artista i podem posar-la en paral·lel amb el grup escultòric que hi ha a la “Tate Modern” de Londres.

Obra

Seated girl and standing man, 1970
181 x 129 x 67 centímetres
Obra cedida per la Fundació Sorigué