Intervention Invading Network-Net No. 52

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/04/IMG_7558-800x600.jpg

Biografia

Irene Antón va néixer a la ciutat alemanya de Darmstadt l’any 1966.

Va estudiar a la Universitat de Belles Arts de Berlín, especialitzant-se en art a l’espai públic, tot i ser també dissenyadora industrial, de moda i tèxtil. Des de l’any 2008 treballa a l’Escola Superior de Berlin “Kurt-Schwitters-Oberschule”.

Les seves xarxes de mitges reciclades i nodes interconnectats, que cada vegada apleguen més admiradors, volen representar la naturalesa invasora de la globalització i dels fluxos de dades en la societat industrial moderna.

Obra

La xarxa de velles mitges vol representar la realitat d’un nou món que, gràcies a internet, s’ha quedat sense fronteres i es comporta com un perfecte cervell global. L’autora considera que en general això és positiu malgrat que la ràpida evolució tecnològica i la nova economia ens han portat altres problemes com la contaminació, la eliminació de residus i, en certa manera, el caos. Els tallers d’explotació laboral a països pobres, els
coneguts “sweatshops”, o l’enviament de residus informàtics a l’Àfrica, amb nens que s’enverinen a diari en el procés de reciclatge d’aquest material, són exemples de situacions que tindran un efecte bumerang cap a Occident.

La xarxa de mitges multicolor de l’autora seria comparable a un organisme vulnerable que podria esclatar en qualsevol moment. Aquestes mitges, reblertes de boles que representen els nusos de la xarxa, travessen l’espai de manera anàrquica aconseguint un efecte pertorbador que convida a reflexionar sobre les conseqüències del nou món que ens ha tocat viure.