PS: Help

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/04/12-1-800x600.png

Biografia

Josep Maria Baró va néixer a Andorra l’any 1981. Va estudiar disseny gràfic a l’escola d’Art i Disseny de Tarragona. En l’actualitat treballa a WOW Comunicació on és dissenyador gràfic i director d’art.

La dissenyadora gràfica i il·lustradora Alèxia Navarro Coughtrie va néixer a Reus el 1988, destacant el seu perfil polifacètic, amb treballs relacionats amb els videojocs i amb el món de la moda. Es va graduar en disseny industrial a la Universitat de Milton Keynes, a Anglaterra, i en disseny gràfic a la Universitat Catòlica d’Àvila. Actualment treballa com a dissenyadora gràfica a Aymara.

Obra

L’obra ubicada al Camí Ral està concebuda per fusionar l'ésser humà i la natura. És una expressió dramàtica que estableix un vincle amb l'espectador transmetent així la denuncia contra la humanitat per "la matança de la Terra", tal com va citar la sociòloga holandesa, Saskia Sassen. Aquesta expressió artística utilitza un llenguatge més sever per mostrar els efectes que tenen les nostres pràctiques productives, encaminades a la maximització del benefici i no a la cura del medi ambient. El títol de l'obra fa referència a la carta metafòrica que tots hem llegit i que els estudis, documentals i pel·lícules que analitzen el fatídic destí del nostre món tanquen amb un “post scriptum” tan senzill com la paraula Ajuda.

“Help” inclou set braços fets de ciment que sorgeixen de la terra, fet que afavoreix la integració de l'obra en el paisatge i la natura que l'envolta.