Pon t/Ou

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/04/11-1-800x600.png

Biografia

Artista, escultor i enginyer agrícola eco-biodinàmic, Xavier Sis apareix en el panorama artístic català el 1997 amb el lliurament, a mans del mismíssim Joan Brossa, del Premi de Poesia Visual i Performance de Vespella de Gaià, a Tarragona. Des de llavors s’ha pogut seguir la seva trajectòria al Fashion Caffé de passeig de Gràcia de Barcelona on exercia de video-artista manager (anys 2000-2005), a diferents exposicions individuals i col·lectives o com a artista convidat a esdeveniments de rellevància, (com l’IFAM de Madrid i les fires internacionals de Barcelona “Barcelona Futur”, de Girona “Art Contemporani” i de
Madrid “Dearte”).

Des de l’any 2013 treballa el ferro, la pedra i el coure, amb llums LED intercalades. La seva escultura més representativa és "l’arbre de la vida” pertanyent a la Fundació Antonio Vila Casas de Barcelona, que és ubicada molt a prop del pabelló d’escultura que aquesta fundació té a Palafrugell. Aquest mateix any introdueix el nou concepte escultòric “artforest” en el que fa servir exclusivament materials orgànics provinents del bosc.

Obra

L’escultura vol ser una poesia visual que pretén sorprendre la natura amb un objecte manufacturat de fort impacte poètic i visual. Fet amb producte orgànic i amb una alçada de metre vuitanta, l’ou conjuga perfectament amb l’arcada simètrica del pont on és difícil encabir-hi altre element artístic. El reflex de la llum contra l’aigua corrent del riu recrea un espai de gran bellesa en el que destaquen el pont, el riu i el bosc que l’envolta.

L’ou penja del pont de Sant Antoni de la Grella, al Camí Ral de la parròquia de la Massana.