Som

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/04/DSC6022-800x600.jpg

Biografia

Marc Sellarès va néixer a Sant Salvador de Guardiola l’any 1973. És llicenciat en Belles Arts, especialitat d’escultura, i màster en “creació, realismes i entorns”. Entre els anys 1996 i 2008 va guanyar vuit primers premis d’escultura. Des de llavors, ha participat en prop de 150 exposicions, la gran majoria certàmens i col·lectives.

Conferenciant, assagista, artista incansable i expert i divulgador de les batalles del Bruc, Barcelona i Igualada de 1808, Marc Sellarès és actualment caporal dels Bombers de Barcelona. La seva acció més internacional, el “Bosc de les Creus”, té a veure justament amb la seva professió actual. Es tracta d’una intervenció en un bosc cremat al Bruc l’estiu de 2015 on les restes calcinades de pins i branques formen 1293 creus de fusta de fins a dotze metres d’alçada. Es segurament el més gran ritual públic de dol i l’eina més eficaç de denúncia i reflexió sobre els incendis forestals i el canvi climàtic que s’ha fet mai a Europa (www.theforestofthecrosses.cat).

Obra

La paraula exili remet inevitablement a les imatges de refugiats fugint precàriament cap a un incert futur. Per la seva feblesa i vulnerabilitat, els infants han esdevingut una de les imatges més colpidores dels exilis que hem patit i seguim patint.

El treball “Som” és una intervenció de tela blanca de cotó i polièster sobre la Tartera de Carroi de més de quatre mil metres quadrats; un mural immens que vol ser una veritable icona de solidaritat amb els infants refugiats de tot el món.

L’obra, que reprodueix la figura d’un nen amb la seva germana en els braços, ha representat un gran esforç d’execució i logística per la dificultat de treballar en una tartera amb un quaranta per cent de pendent.