Geografia Humana

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/04/GPTempDownload3-800x600.jpg

Biografia

Va néixer a Lisboa, Portugal, l’any 1978. Malgrat que la seva passió és la fotografia, el Joel Santos és llicenciat en Econòmiques i va fer un màster en direcció de Ciència i Tecnologia. Les seves fotografies han estat publicades a revistes de tot el món, amb més de trenta portades i centenars d’articles.

Entre els seus clients hi han companyies de la importància de
Microsoft, IKEA, ABC Studios, National Geogràfic Traveller i Samsung, entre d’altres. Va ser pioner en la realització de vídeos aeris amb drons el que li va permetre editar un seguit de documentals curts que van ser difosos per mitjans del prestigi de The Guardian, Daily Mail, The Weather Channel o MSN.

Ha estat guanyador, a la categoria de Natura, del premi Fotojornalismo Visao/BES (amb el mateix jurat i normes del World Press Photo) i el Travel Photographer of the Year de 2016 amb treballs sobre Etiòpia i Ghana. És autor de set llibres, entre
els que destaca “Índia, the color of contrast” i va ser fins el 2010 l’editor en cap de “O mundo da Fotografia Digital. Els seus treballs són representats per reconeguts bancs d’imatges com Getty Images, Aurora Photos i Barcroft.

Avui dia organitza expedicions, tours i tallers de fotografia per tot el món, on combina la seva àmplia experiència com a viatger amb la seva passió per comunicar i ensenyar.

Obra

L’exposició del portuguès Joel Santos, considerat com un dels millors fotògrafs de viatges del món, romandrà en la plaça del Consell General, a Andorra la Vella, fins el 28 de juliol de 2017. La mostra, feta sobre estructures tricara de dos metres d’alçada,
inclou una vintena de les seves millors fotografies, que recullen imatges insòlites de països com Etiòpia, Índia, Indonesia, Namíbia, Bolívia, Birmània, Ghana, Portugal, Xina, Mongòlia i Islàndia.