Mémoire d’un Arbre

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/04/05-1-700x900.png

Biografia

Monsieur Térez s’ha fet un espai com a artista popular que crea obres acolorides i lúdiques, sovint tàctils, participatives i monumentals que són sempre en àrees obertes, públiques. El que reclama l’autor és emocionar el públic, tot creant una interacció clara entre l’obra i l’espectador-autor. Per aconseguir-ho cerca gairebé sempre la participació de la gent, tot fent art popular in vivo i in situ, i reivindicant una clara inspiració provinent de l’univers infantil. Finalment, Monsieur Térez aconsegueix teixir forts lligams entre la creació contemporània i el gran públic, connectant de pas amb el significat primer del pop art.

Treballa habitualment la fusta, el metall, la resina i materials reciclables com el paper maché, el cartró o el plàstic.

Obra

Intervenció contextual sobre el paisatge, consistent en vestir arbres amb una mena de closca de fustes de colors vius; un plantejament que modifica un element clau del paisatge mitjançant el que l’autor anomena “interferències plàstiques”. El resultat és un major interès per un entorn natural que sovint és ignorat; un interès que, donat el caràcter antropomòrfic del treball, és encara més gran entre els nens.

La personificació de l'obra introdueix un element pertorbador en el paisatge natural que li acaba donant un toc màgic, diví.

La realització feta al Rec del Solà s’ha fet contra l’escorça de l’arbre sense danyar-lo.