Laberint Blau

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/04/02-1-800x600.png

Biografia

Va néixer a Sant Julià de Lòria l’any 1971. És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i li agrada ser reconegut com a “escultor dels antics ritus i llegendes dels Pirineus”. Ha participat en una dotzena d’exposicions individuals i col·lectives i té obra pública a molts indrets d’Andorra.

Ha estat guanyador de diferents premis per la qualitat del seu treball, entre els que destaquen els animals mitològics, els laberints i les escultures de ceràmica policromada amb tons turquesa i un intens blau Klein que amb el temps s’ha convertit en una mena de segell personal. És, a més, un dels artistes del projecte Internacional Art Camp patrocinat per la UNESCO. És el segon any que hi participa a la Biennal.

Obra

La proposta artística de fusta policromada, feta en col·laboració amb Jordi Tallada,  es relaciona directament amb el concepte del Camí dels Drets Humans. El laberint és la figura arquetípica que representa el difícil camí ple de dificultats que s’ha de recórrer per arribar a un centre esperat. Aquesta meta desitjada solia simbolitzar en l’antiguitat clàssica un viatge èpic per matar al minotaure. A l’edat mitjana els laberints simbolitzen el difícil camí que s’ha de recórrer per aconseguir la saviesa o la divinitat.

Laberint blau – color de pau i esperança - vol representar el trajecte ple de perills que els refugiats van haver de passar per arribar a la llibertat durant els conflictes bèl·lics. Així doncs, el laberint (de tres metres i mig d’alçada i idèntica amplada) esdevé símbol inequívoc del camí dels drets humans i la llibertat.