Un dibuix en un prat

http://andorralandart.com/2017/wp-content/uploads/2017/05/01-800x600.png

Biografia

Eudald Alabau Selva (Ripoll, 1950), és un reconegut artista plàstic. Va estudiar i es va llicenciar a l’Escola Sant Jordi de Belles Arts de Barcelona. És ex-professor d’escultura a l’Escola d’Art de Vic. Ha exposat la seva obra a diverses ciutats de Catalunya, a Euskadi i també a la Catalunya Nord. La seva exposició “El bosc dels sentits” ha recorregut 14 municipis catalans.

L’any 2006 va realitzar experiències artístiques a Noruega i a Eslovènia. Actualment, Eudald Alabau treballa en projectes de Land art, obres que es poden veure tant al seu blog, com a les pàgines del seu Flickr. Moltes de les seves obres, efímeres, utilitzen materials naturals, materials reciclats en defensa del medi ambient.

Obra

El projecte presentat reprodueix el logotip de l’Ala 2017 sobre el prat d’un antic abocador del poble de Juberri que està sent regenerat, la qual cosa permet posar en valor un paratge que s’ha reintegrat al paisatge.

El logotip de grans dimensions s’ha aconseguit fixant plàstic opac contra l’herba de l’antic abocador durant cinc setmanes. El canvi de color de l’herba, en no poder-se beneficiar de l’efecte de la clorofil·la, és el que permet distingir les lletres de l’acrònim que dona nom a la Biennal.

El simbolisme de l’acció cal trobar-lo en el fet que el plàstic negre utilitzat és idèntic al que ens trobaríem a només uns metres de profunditat.

Obra realitzada amb la col·laboració de Maite Parrilla del Ministeri d'Educació del Govern d’Andorra, d'Emma Regada i Anna Trillo, mediadores pedagògiques de la Zona Ras, de la Maria Dolors Trujillo Fuentes i dels alumnes del Centre de Formació Professional:

- Lluís Cantos Ulrich, 1r DEP en secretariat multilingüe 
- Júlia Torres Lucena, 1r DEP en professions sanitàries i socials 
- Aleix Giménez Teixeira, 1r DEP en professions sanitàries i socials 
- Aleix Coll Alcón, 1r DEP en activitats físiques, esportives i de lleure 
- Samuel Fernández Espinosa, 1r DEP en activitats físiques, esportives i de lleure 
- Guillem Pubill Nogales, 1r DEP en activitats físiques, esportives i de lleure 
- David Martínez Giménez, 1r DEP en activitats físiques, esportives i de lleure